Врапчићи 20. пут разгалили срца дјеце

Милош Васиљевић
Врапчићи 20. пут разгалили срца дјеце

Бањалука - Дјечији хор "Врапчићи" још једном је разгалио срца бањалучких малишана, а 20. јубиларним концертом у Спортској дворани "Борик" стављена је круна на годишњи труд и рад.

Као и у свим случајевима до сада, дјеца и њихови родитељи испунили су салу и уживали у хитовима "Врапчића". 

Под диригентском палицом руководиоца Бранислава Ђаковића, поред већ провјерених снага, публици су се представили и нови чланови хора, којима је концерт у "Борику" био "ватрено крштење".

- Презадовољни смо, како наступима, тако и атмосфером. По ономе што сам могао да примијетим, и наша вјерна публика је уживала у пјесмама "Врапчића". Чињеница да смо држали 20. годишњи концерт била је обавеза више да се на сцени покажемо у најбољем свјетлу. Дјеца су дала све од себе, као и увијек до сада и концерт је заиста био величанствен. Не носимо случајно епитет који су нам други дали, а то је да смо један од најбољих хорова на просторима бивше Југославије, па и шире - рекао је Ђаковић.

На позорници је било 70 чланова хора узраста од три до 12 година, који су редом изводили неке старе хитове и нове пјесме. Промовисан је нови албум "Љубав спасиће свијет".

- Сигурно је да су композиције са новог албума нашле пут до срца наше публике. Пјесме "Тенис краљица", "Љубав спасиће свијет", "Ђачка љубав" и "Кул тип" су већ својеврсни хитови. Пјевали смо и  "Ти си моја прва љубав", "Мој тата", "Дама као мама", "Новогодишња", "Сњежне стазе", пјесме којима смо подсјетили публику на оно што смо раније радили - додао је Ђаковић.

Наредна година имаће посебан значај јер хор "Врапчићи" слави 25 година успјешног рада.

- Објавићемо нашу монографију у којој ће бити све генерације које су пошле кроз наш хор, а биће ријечи и о нашим албумима, признањима и наградама које смо добили.  Поводом јубилеја припремамо и нови албум - наводи Ђаковић.

Додао је да ће нове пјесме радити композитори с којима су "Врапчићи" и до сада успјешно сарађивали, а то су Младен Матовић, Мирослав Јањанин, Свјетана Мирић, Тихомир Прерадовић.

- Они ће, као и до сада, за нас написати најљепше пјесме - закључио је Ђаковић.

Концерти

Бранислав Ђаковић казао је да ће "Врапчићи" 2018. године настојати да одрже концерте у што више градова Републике Српске.

- Поводом јубилеја издаћемо ДВД и ЦД са наступима и пјесмама из протеклих 25 година који би требало да изађе у априлу. Планирали смо и обилазак тридесетак општина и градова гдје бисмо својом пјесмо развеселили малишане - истакао је Ђаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана