Ускоро тендер за савремену спортску дворану у Бањалуци

nezavisne.com
Ускоро тендер за савремену спортску дворану у Бањалуци

Бањалука-Тендер за реконструкцију и пренамјену некадашњег Шопинг центра у Јеврејској улици у спортску дворану, у вриједности од 1,02 милиона КМ, биће расписан наредних дана, рекли су у Градској управи.

Додали су да ће расписивањем тендера почети конкретна реализација планова за промјену намјене Шопинг центра, највећег овогодишњег пројекта из области спортске инфраструктуре.

"Припреме за реализацију овог пројекта почеле су прошле године рашчишћавањем власничких односа и уласком механизације које је уклонила остатке некадашњих пословних простора", рекли су у Градској управи.

Појаснили су да је према пројекту предвиђена пренамјена овог, сада девастираног простора, у савремену спортску дворану у укупној површини од 2.110 квадратних метара.

"По тендерској документацији, изабрани извођач радова биће у обавези да објекат заврши у року од шест мјесеци. С обзиром на то да ће тендер бити расписан наредних дана, очекује се да пристигле понуде заинтересованих компанија буду отворене половином идућег мјесеца", обаснили су у Градској управи.

Како је планирано, потребна финансијска конструкција, процијењена на 1.025.000 КМ, биће осигурана из више екстерних извора, укључујући и могућност дјеломичног учешћа града и то у оквиру емисије градских обвезница,а највећи дио новца треба бити осигуран мимо градске касе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана