Уништен дио ограде у парку за псе на Бањалучком пољу

Александар Стојановић
Уништен дио ограде у парку за псе на Бањалучком пољу

Бањалука - Власници паса који су у четвртак посјетили омиљено мјесто својих љубимаца, парк за псе на Бањалуком пољу, разочарали су се када су видјели да је уништен и однесен дио заштитне ограде око парка.

Према ријечима посјетиоца, недостаје дио челичне ограде, дужине око пет метара, а на том мјесту они су поставили привремену платнену мрежу како љубимци који се играју у парку не би побјегли.

- Као и сваког дана, дошао сам са својим псом овдје у парк да се изигра, али кад сам ушао, примијетио сам огромну рупу у једном дијелу ограде, па нисам пустио пса са повоца да не би изашао из ограђеног дијела - рекао  је Марко Грабовац, који са псом свакодневно посјећује парк.

Затечена призором је била и Данијела Михић, која са још пар љубитеља паса често доводи своју керушу у парк, јер је то идеалан простор за игру њихових љубимаца.

- Овдје су наши пси на сигурном, имају велики простор да се истрче и изиграју, а никада нисмо страховали да би могли истрчати на улицу. Када сам ово видјела, нисам смјела пустити свог пса - рекла је Михићева.

Ситуација није промијењена ни у петак, јер је на том дијелу и даље била импровизована ограда, а сви посјетиоци парка од надлежних траже да што прије ријеше овај проблем и поправе насталу штету.

Ово није први пут да се власници љубимаца жале на одржавање парка и услове у њему. Неколико њихових захтјева да се у парку поставе чесма и два рефлектора, јер у зимским мјесецима, када мрак пада раније, не могу да остану дуже у парку, прослијеђено је градским надлежним службама.

Крајем октобра љубитељи животиња, који често проводе вријеме у парку, жалили су се на несносан смрад из канти препуних отпада, који су већином чиниле фекалије. Након апела грађана, радници “Чистоће” су уклонили нагомилани отпад.

- Ми се заиста трудимо да парк одржавамо у најбољем могућем стању за наше љубимце. Ово мјесто нам много значи, јер се овдје окупљају од најмлађих до оних најстаријих грађана и сви смо као једна мала породица коју вежу наши љубимци, али на неке ствари, као што је ова, не можемо да утичемо - истакао је Грабовац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана