Učenice Tehnološke škole poklonile bakama kraljevski tretman

nezavisne.com
Učenice Tehnološke škole poklonile bakama kraljevski tretman

Banjaluka - Kozmetički i frizerski tretman izmamio je juče osmijehe oko 30 bakica, korisnica iz nekoliko udruženja, dok su ih uljepšavali učenici Tehnološke škole povodom današnjeg praznika - Dana žena.

Učenici su sređivali bakice iz Dnevnog centra za stare osobe, Udruženja učiteljica u penziji "Rana jesen" i grupe žena koje se druže u Udruženju "Zdravo da ste".

Zadovoljstvo nisu krile pa su kroz smijeh rekle da su imale kraljevski tretman, a za učenike koji su došli da im uljepšaju 8. mart imaju samo lijepe riječi.

Jedna od zadovoljnih dama bila je i Marija Dogan (78), koja je rekla da su joj učenice pravile frizuru i radile manikir na noktima.

"Drago mi je što su učenici i njihovi nastavnici odlučili da nam upotpune ovaj dan jer je lijep osjećaj kada neko brine o vama. I prošle godine sam učestvovala u sređivanju", rekla je Doganova.

Adela Ćetković (67) kazala je da je juče prvi put učestvovala u ovom sređivanju i da je pozitivno iznenađena energijom i vedrim duhom koje su imali učenici dok su ih sređivali, te da su njoj učenici radili manikir.

Tatjana Špirić, nastavnica praktične nastave u Tehnološkoj školi, rekla je da ova obrazovna ustanova učestvuje u humanitarnoj akciji koju praktikuje i prema ostalim dnevnim centrima i domovima.

"Akcija znači korisnicama jer osim sređivanja učenici i bake se druže. Učestvovalo je 12 učenika", rekla je Špirićeva i dodala da su osim nje došle i nastavnice Senka Kuzmanović, Biljana Petković i Maja Dragić.

Katarina Zec, učenica 3. razreda, smjer frizer, kaže da joj je drago što je učestvovala u ovoj akciji i pravila frizure bakama.

Natalija Trivić, načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, rekla je da će gradu u narednom periodu prioritet biti da, u saradnji s udruženjima koja okupljaju pripadnike starije dobi, kreiraju zajedničke programe socijalizacije, uključenosti u društveni život i radne aktivnosti koje bi trebalo da upotpune svakodnevni život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana