Ученице Технолошке школе поклониле бакама краљевски третман

nezavisne.com
Ученице Технолошке школе поклониле бакама краљевски третман

Бањалука - Козметички и фризерски третман измамио је јуче осмијехе око 30 бакица, корисница из неколико удружења, док су их уљепшавали ученици Технолошке школе поводом данашњег празника - Дана жена.

Ученици су сређивали бакице из Дневног центра за старе особе, Удружења учитељица у пензији "Рана јесен" и групе жена које се друже у Удружењу "Здраво да сте".

Задовољство нису криле па су кроз смијех рекле да су имале краљевски третман, а за ученике који су дошли да им уљепшају 8. март имају само лијепе ријечи.

Једна од задовољних дама била је и Марија Доган (78), која је рекла да су јој ученице правиле фризуру и радиле маникир на ноктима.

"Драго ми је што су ученици и њихови наставници одлучили да нам употпуне овај дан јер је лијеп осјећај када неко брине о вама. И прошле године сам учествовала у сређивању", рекла је Доганова.

Адела Ћетковић (67) казала је да је јуче први пут учествовала у овом сређивању и да је позитивно изненађена енергијом и ведрим духом које су имали ученици док су их сређивали, те да су њој ученици радили маникир.

Татјана Шпирић, наставница практичне наставе у Технолошкој школи, рекла је да ова образовна установа учествује у хуманитарној акцији коју практикује и према осталим дневним центрима и домовима.

"Акција значи корисницама јер осим сређивања ученици и баке се друже. Учествовало је 12 ученика", рекла је Шпирићева и додала да су осим ње дошле и наставнице Сенка Кузмановић, Биљана Петковић и Маја Драгић.

Катарина Зец, ученица 3. разреда, смјер фризер, каже да јој је драго што је учествовала у овој акцији и правила фризуре бакама.

Наталија Тривић, начелница Одјељења за културу, туризам и социјалну политику, рекла је да ће граду у наредном периоду приоритет бити да, у сарадњи с удружењима која окупљају припаднике старије доби, креирају заједничке програме социјализације, укључености у друштвени живот и радне активности које би требало да употпуне свакодневни живот.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана