У суботу Први фестивал бањалучког ћевапа

Срна
У суботу Први фестивал бањалучког ћевапа

Бањалука - Први фестивал бањалучког ћевапа под називом "Ћевап фест", биће одржан у суботу, 13. јануара, најавио је данас градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.Радојичић је истакао да је циљ да се ова манифестација одржи као нешто што треба да промовише домаћи локални производ и бренд.


"Бањалука има потенцијал да са бањалучким ћевапом направи манифестацију која ће бити традиционална", рекао је Радојичић на конференцији за новинаре.

Он је навео да ће у центру града, на паркингу код "Краша" бити постављени посебни шатори, те да су тренутно учешће најавили представници шест роштиљница које ће бањалучки ћевап продавати по популарним цијенама.

Према његовим ријечима, на манифестацији, која ће трајати од 11.00 до 23.30 часова, учествоваће многе домаће компаније које се баве производњом пића, између осталих "Бањалучка пивара" и "МБ импекс".

У цјелодневном забавном програму, навео је Радојичић, учествоваће културно-умјетничка друштва, тамбураши и многи други.

Радојичић је рекао да бањалучки ћевап препознају и туристи који долазе у Бањалуку, те позвао грађане да посјете ову манифестацију.

Он је нагласио да је Бањалука покренула заштиту географског поријекла и назива бањалучког ћевапа.

Званични промотер "Ћевап феста" Небојша Куштриновић рекао је да је бањалучки ћевап гастрономски бренд који заслужује више пажње.

"Сигран сам да ниједан туриста, којих је у протеклим данима било много, није отишао, а да није пробао бањалучки ћевап. Ко посјети Бањалуку, а не проба бањалучки ћевап - као да није ни био", навео је Куштриновић.

Он је навео да се бањалучки ћевап "не разликује од других само по плочици, него и по лепињи, која се пече у специјалним пећима на високим температурама".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана