U novu godinu sa dva Željka i jednim Harisom

Vesna Popović
U novu godinu sa dva Željka i jednim Harisom

Banjaluka - Regionalne estradne zvijezde Željko Samardžić, Haris Džinović i Željko Joksimović zabavljaće Banjalučane i turiste koji na Trgu Krajine budu proslavljali novogodišnje praznike.

Potvrdio je to juče gradonačelnik Igor Radojičić predstavljajući novi koncept proslave novogodišnjih praznika u okviru manifestacije “Banjalučka zima 2018/2019”, u kojoj je pripremljen bogat program, a koja bi trebalo da traje od 1. decembra ove do 1. februara iduće godine. On je naveo da će 30. decembra nastupiti Samardžić, u novogodišnjoj noći Džinović, a prvog dana iduće godine Joksimović.

- Pripremljen je bogat program, čija će kruna biti trodnevni, veliki koncerti tokom novogodišnjih praznika, po uzoru na Budvu i neke druge regionalne centre koji na ovakav način obilježavaju ulazak u novu godinu - rekao je Radojičić, koji je juče prezentovao ovaj program predstavnicima turističkih agencija i hotelijerima, a povodom priprema aranžmana za predstojeću zimsku turističku sezonu u Banjaluci.

Pored koncerata, Radojičić je kazao da je novost u odnosu na prethodne godine to što će manifestacije biti održane na pet lokacija, s ciljem da Banjaluka ponudi što više različitih sadržaja svojim gostima.

- Putem javnog poziva smo dobili tri partnera koji će pripremiti te sadržaje. Manifestacija “Zimzograd”, koju je i prethodnih godina organizovala agencija “Mint”, biće premještena na novu lokaciju. Umjesto na Trgu Krajine, biće u parku “Mladen Stojanović” - kazao je Radojičić.

Dodao je da će agencija “HBO colors” iz Novog Sada organizovati turističke sadržaje na Trgu Krajine i u parku “Petar Kočić”, dok će “Lucido” iz Banjaluke pripremiti program na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS i u parkiću pored Narodnog pozorišta RS. Nije precizirao kakvi sadržaji će biti na tim lokacijama.

Načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić kazala je da je cilj “Banjalučke zime” privlačenje što većeg broja turista.

- Sa ovom manifestacijom imamo dobru ponudu i atraktivan turistički program, a sigurni smo da će nam u tim nastojanjima pomoći i najavljeno otvaranje novih avio-linija sa banjalučkog aerodroma - rekla je Trivićeva.

Predstavnik agencije “Kontiki travel” Irena Stupar najavila je da će, u saradnji sa gradom, nastojati da pripreme prigodne dvodnevne pakete za turiste iz inostranstva.

- Želimo da što veći broj njih dođe u Banjaluku za novogodišnje praznike i o tome smo razgovarali sa našim partnerima iz inostranstva. U tu svrhu ćemo iskoristiti tri nove avio-linije iz Banjaluke kako bismo pokušali dovesti turiste iz tih destinacija, odnosno Belgije, Švedske i Njemačke - kazala je Stupareva.+++

Konkurs za kongresnu dvoranu

Igor Radojičić je najavio da će idućeg mjeseca biti raspisan međunarodni arhitektonski konkurs za idejno rješenje buduće kongresno-konferencijske dvorane i hotela između Vlade RS i budućeg šoping centra “Delta”.

- U Banjaluci je gotovo nemoguće organizovati ozbiljniji kongres zbog nedostatka adekvatnog prostora. Vođeni tim motivima, odlučili smo da uđemo u ovaj posao, koji započinjemo ovim međunarodnim konkursom, nakon čega će uslijediti studija izvodljivosti i potraga za partnerom koji bi radio ovaj centar - rekao je Radojičić.

Novogodišnji praznici na pet lokacija

Trg Krajine

park “Petar Kočić”

park “Mladen Stojanović”

plato ispred Muzeja savremene umjetnosti RS

parkić pored Narodnog pozorišta RS

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana