U narednoj godini više novca za banjalučki sport

Srna
U narednoj godini više novca za banjalučki sport

Banjaluka - Grad Banjaluka će u narednoj godini povećati novčana izdvajanja za sport, koja će se odnositi i na nove projekte uvedene ove godine s ciljem uključivanja što većeg broja djece u sportske aktivnosti, rečano je Srni u Gradskoj upravi.

Izdavajanja za jedan od tih projekata “Sport dostupan djeci” biće uvećana za 54 odsto u odnosu na ovu godinu.

Načelnik gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac rekao je Srni da ovaj projekat podrazumijeva sufinansiranje članarina u sportskim organizacijama za djecu u nižim uzrasnim kategorijama.

On je naveo da je u okviru ovogodišnjeg programa sufinansirano 1.700 članarina, a u narednoj je planirano povećanje, odnosno sufinansiranje 2.500 članarina.

Banjac je istakao da će za te namjene biti izdvojeno oko 77.000 KM koje će biti raspoređene posredstvom javnog poziva.

On je naglasio da je ovaj projekat i jedan od važnijih dijelova Programa razvoja sporta grada za period 2018-2022. godine, koji će Skupština grada Banjaluka razmatrati u srijedu, 26. decembra.

Znatno povećanje predviđeno je i za projekat “Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije”, koji podrazumijeva uvođenje dodatnih sportskih sekcija u okviru izabrane sportske aktivnosti za učenike od drugog do petog i od šestog do devetog razreda osnovnih škola.

Grad Banjaluka će naredne godine prvi put stipendirati devet najuspješnijih sportista na osnovu sportskih uspjeha u ovoj godini, i za to je planirano 18.600 KM.

U narednoj godini za šest odsto biće uvećana i sredstva za osnovni, posebni i dopunski program, odnosno sufinansiranje programskih manifestacija i takmičenja ili manifestacija sportskih organizacija u skladu sa ostvarenim rezultatima.

Finansijska podrška neće izostati ni za projekat obuke plivanja djece školskog uzrasta, i, u 2019. godini, grad će platiti sistematske preglede sportista seniora.

Programom su planirana i sredstava za izgradnju teretana za vježbanje na otvorenom, i to u mjesnoj zajednici Česma kod stadiona Fudbalskog kluba “Rekreativo” i u mjesnoj zajednici Obilićevo na plaži kod novog mosta na lokaciji “Zelenog mosta”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana