У функцији пуњачи за електричне аутомобиле

Срна
У функцији пуњачи за електричне аутомобиле

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић пустио је у рад терминал за пуњење електричних возила на локацији паркинга за приградске аутобусе на Малти.

Други терминал налази се на Пасколиној циглани.

Радојичић је рекао да су ово први пуњачи за електрична возила који су инсталирани на јавним површинама у БиХ и да је ова активност урађена у партнерству са компанијом “Малбашић”.

Градоначелник Бањалуке је рекао да ће терминале користити домаћи возачи, али и они који су у транзиту, пошто су обје локације на којима су постављени терминали прометни и лаки за приступ онима који пролазе кроз Бањулуку.

“Ово је једна од бројних активности које имамо у области саобраћаја и које су усмјерене на модернизацију. Град је обезбиједио око 40.000 КМ у инфраструктуру и дозволе, док је компанија 'Малбашић' обезбиједила пуњаче” , навео је Радојичић.

Он је изразио наду да ће постављање ових пуњача навести већи број људи да користе електрична возила.

Власник компаније “Малбашић” Веселко Малбашић рекао је да ова фирма већ други пут, заједно са Градском управом, учествује у реализацији пројеката од значаја за град, као друштвено одговорна компанија.

“Идеја о инсталацији пуњача настала је у Аустрији када смо својим електричним аутомобилом хтјели да дођемо у Бањалуку. Успут смо имали пуњење у Грацу, Марибору и Загребу, али у Бањалуци нисмо могли. Пуњачи су домаћа производња компаније 'Елас', што је веома значајно”, рекао је Малбашић.

Он је, на основу искустава са запада, изразио очекивање да ће прича о електричним аутомобилима, у будућности, заживјети и у Бањалуци.

На оба терминала у Бањалуци инсталирана су по три пуњача за електрична возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана