U Zalužanima uskoro novi kilometar trotoara

Srna
U Zalužanima uskoro novi kilometar trotoara

Banjaluka - U banjalučkom naselju Zalužani centralna saoraćajnica Put srpskih branilaca trebalo bi uskoro da dobije trotoar i biciklističu stazu u dužini od jednog kilometra, u okviru projekta vrijednog oko 650.000 KM.

Prema projektu, pješačka i biciklistička staza biće sagrađena na dionici od tržnog centra “Hiperkort” do Grmečke ulice, saopšteno je iz banjalučke uprave grada.


Izgradnja trotoara i biciklističke staze trebalo bi da počne uskoro, a radovi se realizuju u saradnji sa Jedinicom za koordinaciju poljoprivrednih projekata Republike Srpske, koja je i provodila postupak javne nabavke.

Načelnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić naveo je da je ova ulica jedna od najfrekventnijih saobraćajnica u Zalužanima uz koju je izgrađen veliki broj poslovnih i stambenih objekata, te ima više autobuskih stajališta gradskog prevoza, što dodatno otežava kretanje pješaka.

“Svakodnevno se ovom ulicom kreće veliki broj pješaka, što predstavlja veliku opasnost za njihovu bezbjednost. Ovo je bio osnovni motiv za pokretanje projekta, a na problem, uostalom, već godinama ukazuju i sami mještani. S obzirom na to da je postupak javne nabavke pri kraju očekujemo da će radovi početi narednih dana”, rekao je Sandić.

On je precizirao da će na ovoj dionici biti izgrađen trotoar uz desnu stranu saobraćajnice u dužini od jednog kilometra, kao i biciklistička staza.

“Pješačka staza biće širine jedan i po metar, biciklistička staza širine jedan metar, a biće izgrađen i pojas zelene površine. Osim toga, u desnoj strani kolovoza, biće urađena oborinska kanalizacija”, naveo je Sandić.

Iz Uprave grada napominju da se u Zalužanima već gradi pješačka i biciklistička staza na potezu od mosta preko rijeke Dragočajke, u dužini od 250 metara, kao i 360 metara nove oborinske kanalizacije, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno je 200.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana