U Banjaluci podneseno 2.355 zahtjeva za građevinske dozvole

Srna
U Banjaluci podneseno 2.355 zahtjeva za građevinske dozvole

Banjaluka - Od uvođenja jednošalterskog sistema izdavanja građevinskih dozvola u Banjaluci u januaru podneseno je ukupno 2.355 zahtjeva, saopšteno je iz Gradske uprave.

Šef Odsjeka za poslove prijemne kancelarije Odjeljenja za prostorno uređenje Dragana Milanović navela je da se najveći broj tih zahtjeva odnosio na lokacijske uslove, građevinske dozvole, upotrebne dozvole, reklamne medije, ljetne bašte i ekološke dozvole.


Milanovićeva je dodala da korištenjem jednošalterskog sistema, investitor više nema potrebu da hoda od kancelarije do kancelarije, kompletira potrebnu dokumentaciju i čeka u redovima za izdavanje saglasnosti, nego to Gradska uprava radi umjesto njih.

Ona je naglasila da investitori ne snose dodatne troškove za to što Grad umjesto njih pribavlja potrebne saglasnosti.

Najčešće tražene saglasnosti u postupku dobijanja dozvola iz oblasti građenja su saglasnosti banjalučkog preduzeća “Vodovod”, kompanije “M:tel”, Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Banjaluka i Zavisnog preduzeća “Elektrokrajina”.

Prema podacima Odjeljenja, investitori individualnih stambenih i individualnih stambeno-poslovnih objekta u 90 odsto slučajeva pribavili su potrebne saglasnosti putem jednošalterskog sistema, što je najbolji pokazatelj koliko je ovaj sistem olakšao poslovanje investitorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana