У Бањалуци поднесено 2.355 захтјева за грађевинске дозволе

Срна
У Бањалуци поднесено 2.355 захтјева за грађевинске дозволе

Бањалука - Од увођења једношалтерског система издавања грађевинских дозвола у Бањалуци у јануару поднесено је укупно 2.355 захтјева, саопштено је из Градске управе.

Шеф Одсјека за послове пријемне канцеларије Одјељења за просторно уређење Драгана Милановић навела је да се највећи број тих захтјева односио на локацијске услове, грађевинске дозволе, употребне дозволе, рекламне медије, љетне баште и еколошке дозволе.


Милановићева је додала да кориштењем једношалтерског система, инвеститор више нема потребу да хода од канцеларије до канцеларије, комплетира потребну документацију и чека у редовима за издавање сагласности, него то Градска управа ради умјесто њих.

Она је нагласила да инвеститори не сносе додатне трошкове за то што Град умјесто њих прибавља потребне сагласности.

Најчешће тражене сагласности у поступку добијања дозвола из области грађења су сагласности бањалучког предузећа “Водовод”, компаније “М:тел”, Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Бањалука и Зависног предузећа “Електрокрајина”.

Према подацима Одјељења, инвеститори индивидуалних стамбених и индивидуалних стамбено-пословних објекта у 90 одсто случајева прибавили су потребне сагласности путем једношалтерског система, што је најбољи показатељ колико је овај систем олакшао пословање инвеститорима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана