Трговци, љекари и конобари без предаха током новогодишњих празника

Весна Поповић
Трговци, љекари и конобари без предаха током новогодишњих празника

Бањалука - Током новогодишњих празника све службе неопходне за неометано функционисање града биће на располагању становницима па ће дежурства имати медицинске и ватрогасне екипе док предаха неће имати ни трговци, угоститељи, возачи градских аутобуса, апотекари...

Конобари ће радити неограничено док су за трговце у зависности од дана постављена ограничења.

У Дому здравља су рекли да ће за вријеме новогодишњих празника Служба хитне помоћи радити уобичајено 24 часа.

- Дежураће тимови породичне медицине на Поликлиници и у Платоновој улици код Градског стадиона, у двије смјене од седам до 20 часова. Грађанима ће бити на располагању стоматолог у амбуланти Службе хитне помоћи, а педијатријска амбуланта радиће у двије смјене од седам до 20 часова у амбулантама на Поликлиници и у Платоновој улици - навели су у Дому здравља.

Казали су да ће Одјељење за хематолошку и биохемијску дијагностику бити на располагању грађанима 24 часа на Поликлиници и у Служби хитне помоћи.

- Једна мобилна екипа Хитне помоћи ће 31. децембра обезбјеђивати прославу Дјечије нове године на Тргу Крајине, а двије екипе ће обезбјеђивати дочек Међународне нове године - нагласили су у Дому здравља.

Дежурна апотека током празника биће као и обично апотека "Први мај" у улици Милана Тепића. Градска управа је почетком децембра донијела одлуку да кафићи, клубови и ресторани који се налазе ван стамбених зграда могу радити неограничено прва два дана нове године те на Божић и Православну нову годину. У складу са том одлуком, али и са измјенама одлуке о радном времену угоститеља, које су у овој години донијеле градске власти, осталим данима зимских празника до 15. јануара они ће моћи радити два сата дуже у односу на претходне године.

Маркети, тржни центри, те самосталне трговинске радње 31. децембра могу радити по распореду за недјељу од осам до 16 часова, потврдио је начелник Одјељења за привреду Раденко Комљеновић.

- Првог дана нове године не могу радити, а 2. јануара имају могућност да раде по истом радном времену као недјељом - казао је Комљеновић.

Подсјетио је да је град већ раније донио одлуку да буде омогућен рад појединим трговцима на републички празник, 9. јануар, Дан Републике.

- Од осам до 13 часова ће радити меснице, трговине на мало прехрамбеним и непрехрамбеним производима и цвјећаре - казао је Комљеновић.

Због обиљежавања републичког празника Нове године, Градска управа неће радити у понедјељак и уторак, 1. и 2. јануара 2018. године.

Љубитељи седме умјетности који пожеле да празничним данима погледају неки добар фил имаће на располагању "Синеплекс Палас", који ће 31. децембра радити од десет до 13 часова, када би требало да почне и задња пројекција за тај дан.

- Првог дана 2018. године биоскоп ће радити од 17 до 23 часа - саопштено је из "Синеплекса Палас".

Обустава саобраћаја

Због одржавања манифестација у оквиру новогодишњег програма, од данас у 11 часова до 2. јануара у 11 часова биће обустављен саобраћај у улици Краља Петра Првог Карађорђевића, од зграде "Поште" до улице Марије Бурсаћ.

- Аутобуска стајалишта код "Боске" биће ван функције, а аутобуси ће бити преусмјерени на Книнску и Видовданску улицу. Из смјера Фабрике дувана сва стајалишта остају у функцији, а аутобуси ће након "Поште" бити преусмјерени у улицу Милана Тепића - казали су у Градској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана