Спирални тобоган кочи градњу Игралишта у Новој вароши

Ивана Кардум
Спирални тобоган кочи градњу Игралишта у Новој вароши

Бањалука - Малишани из насеља Нова варош, по свему судећи, ове године неће осјетити чари новог игралишта јер је извођач радова поново пробио рок за завршетак радова.

Савремено игралиште, вриједно 66.456 КМ, које би у потпуности требало да буде израђено од природних материјала, дјеца са нестрпљењем чекају већ мјесецима. Иако је било најављивано да ће радови бити завршени на љето, умјесто дјеце снијег је прекрио незавршене справе за игру.

Осим разочаране дјеце, због овога су огорчени и њихови родитељи, те представници мјесне заједнице Нова варош. Првобитни рок градње био је 20. август, након чега је извођач радова, фирма “Гловис”, уз договор са Градском управом и донатором, компанијом “Тропик малопродаја”, обећала нови рок.

- Разлог кашњења не треба да тражимо нигдје друго осим у неодговорности извођача. Они су договорили да све буде завршено до краја августа, што није испоштовано. Затим је 12. новембра дато обећање да ће све бити готово за двије седмице, а игралиште још није урађено - рекао је предсједник Комисије за комунална питања и питања саобраћаја у мјесној заједници Нова варош Љубиша Гаврановић.

Он је истакао да је фирма “Гловис” за разлог кашњења навела проблеме са набавком спиралног тобогана.

На игралишту су уклоњени стари реквизити и почело је постављање нових. Како је раније било најављено, посебно ће бити истакнута комбинована справа, намијењена дјеци узраста од пет до 12 година. Она ће служити за подстицање развијања баланса код дјеце и утицај на развој снаге и моторике.

Сви остали реквизити предвиђени су за дјецу од три до 12 година, а планиране су љуљашка “змија”, дрвена кула, вратило и љуљашка беби. Пажња је скренута и на безбједност малишана, па је за подлогу изабран природни материјал - малч. Игралиште се гради на локацији између улица Драгише Васића, Стевана Мокрањца и Масарикове, а донатор је компанија “Тропик малопродаја” са својим брендом, домаћим трговачким ланцем “Мој маркет”. Уговор о донацији потписали су 16. марта градоначелник Игор Радојичић и портпаролка домаћег трговачког ланца “Мој маркет” Александра Марковић.

Изјаву извођача радова нисмо успјели да добијемо јер није одговарао на наше позиве и мејлове.

По изградњи, ово ће бити 20. игралиште које је Бањалука добила у оквиру велике донаторске акције, покренуте прошле године. Игралиште ће, као и сва остала, представљати украс града, али и простор за рекреацију и дружење малишана.

Зеленило

Поред изградње реквизита, биће уређено зеленило које би дјеци посебно украсило простор за дружење.

- Сви смо били одушевљени када су почели радови јер су некадашње играчке биле у веома лошем стању. Станари су се обрадовали и због најављеног уређења зеленила које би додатно уљепшало наше насеље. Надам се да ћемо бар догодине моћи да уживамо у новом кутку за наше малишане - рекла је једна бака која живи у близини градилишта.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана