Snijeg u Stričićima 78 cm – pojedini zaseoci zameteni!

ELTA TV
Snijeg u Stričićima 78 cm – pojedini zaseoci zameteni!

Banjaluka - Visina snježnog pokrivača na platou Manjače iznosi 78 cm. Uputili smo zahtjev nadležnom Odjeljenju Gradske uprave da, ukoliko je to moguće, da nalog zimskoj službi da se pristupi čišćenju puteva treće i četvrte kategorije, kao i putevi koji nisu u programu rada Zimske službe, jer su pojedini zaseoci na području ove Mjesne zajednice sada potpuno odsječeni. Rekao je ovo u izjavi za Elta televiziju predsjednik Savjeta MZ Stričići Rade Božić.

On je naglasio da su svi putevi prvog i drugog reda čisti, a da se do kraja dana očekuje čišćenje puteva prema Donjim Lusićima, putni pravac Balašinovac - Vulini, put prema Delićima, zatim put prema Savanovićima, putna komunikacija Stražebenica - Regodići, put prema Kočićevom ognjištu, put Azerići - crkva na Klisini, kao i put prema Čeprkalama.

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve navode da su svi putni pravci iz Programa rada zimske službe prohodni, kako na gradskom tako i na seoskom području.

"Čisti su putevi prvog i drugog prioriteta, putevi na kojima se odvija javni saobraćaj, a prema Programu rada zimske službe. Gradski i prigradski autobuski saobraćaj odvija se nesmetano",  potvrdio je za ELTA TV, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve - Slaviša Sandić.

On je naglasio da će, na osnovu saglasnosti gradonačelnika, tokom popodneva i večeri biti očišćeni i putevi koji nisu u porgramu rada zimske službe,a nakon Zahtjeva Savjeta Mjesne zajednice Stričići dostavljenom nadležnom Odjeljenju Gradske uprave. 

"Svjesni smo da su pojedini zaseoci na području MZ Stričići poptuno zameteni, da ljudi moraju da se kreću, da nabave hranu za stoku, da obavljaju svakodnevne aktivnosti. Čistićemo prioritetne pravce, iako nisu u programu rada zimske službe", rekao je Sandić

Svim učesnicima u saobraćaju preporučuje se da se prilagode uslovima na putu, a mještani se pozivaju da očiste snijeg ispred svojih ulaza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana