Сјечка грије радијаторе у Бањалуци од 1. фебруара

Милош Васиљевић
Сјечка грије радијаторе у Бањалуци од 1. фебруара

Бањалука - Нова "Еко-топлана" на дрвну сјечку би од 1. фебруара требало потпуно да преузме гријање града, а ово ће бити једна од главних тема које ће се наћи на наредној сједници градског парламента, заказаној за 31. јануар.

Осим о испоруци топлотне енергије, на јучерашњој сједници колегијума Скупштине града је најављено да ће одборници разматрати још 28 тачака дневног реда.

Градоначелник Игор Радојичић је истакао да се приводи крају изградња нове топлане и на наредној сједници биће разматране три одлуке којима се повјерава дјелатност гријања у граду новој топлани.

- Ако 31. јануара донесемо ове одлуке, од 1. фебруара би ново предузеће "Еко-топлане Бањалука" преузело гријање града у пуном капацитету - рекао је Радојичић.

Он је појаснио да за потрошаче код којих се обрачун врши по метру квадратном неће бити измјене цијена, као ни за пословне просторе код којих се обрачун врши по исталисаној снази.

- Мијења се цијена само код потрошача који имају уграђене калориметре, јер се уводи фиксни дио плус обрачун утрошене енергије. Плаћаће се оно што је калориметар обрачунао као трошак енергије у самом стану и ту ће цијена бити нешто нижа, а уводи се фиксни дио који ће се плаћати 12 мјесеци за производњу и испоруку енергије, који до сада није обрачунаван, па су тај трошак сносили потрошачи који су плаћали по квадратном метру - навео је Радојичић.

Предсједник Скупштине града Зоран Талић рекао је да поред низа одлука о измјенама регулационих планова, као и кадровских питања, на наредној сједници биће разматрана и одлука о уређењу простора и грађевинском земљишту.

- На дневном реду су тачке које се односе на куповину земљишта за изградњу саобраћајнице Делибашино Село - Пријечани, али и реконструкцију улице Петра Великог у Чесми, од моста на ријеци Врбањи до православне цркве - рекао је Талић.

Стара топлана

Град је постао једини власник градске "Топлане" тако што је откупио удио мањинских власника овог предузећа.

Скупштина акционара "Топлане" је на засједању 14. децембра прихватила одлуку о преносу акција мањинских акционара на откупиоца, у овом случају град, чиме је град постао једини власник овог предузећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана