Sistematski pregledi za buduće prvačiće u Banjaluci do 20. aprila

Srna
Sistematski pregledi za buduće prvačiće u Banjaluci do 20. aprila

Banjaluka - Sistematski pregledi djece za upis u prvi razred osnovne škole na području Banjaluke počeli su danas i obavljaće se do 20. aprila, potvrđeno je Srni u Domu zdravlja Banjaluka.

Portparol banjalučkog Doma zdravlja Dijana Ožegović rekla je Srni da će se sistematski pregledi obavljati u Specijalističkim ambulantama iz pedijatrije na lokalitetu Poliklinike za svu djecu koja su evidentirana kod pedijatara Doma zdravlja Banjaluka.


"Pregledi će se obavljati u dvije smjene od 7.30 do 19.30 časova. Djecu će pregledati pedijatar kod kojeg su registrovana, po unaprijed planiranom rasporedu", dodala je Ožegovićeva.

Ona je apelovala da roditelji zakažu preglede da bi se izbjegle gužve.

"Sistematski pregled djeteta se izuzetno može obaviti i u pripadajućoj ambulanti porodične medicine uz prethodno zakazan pregled za djecu koja žive u udaljenim mjesnim zajednicama", rekla je Ožegovićeva.

Prema njenim riječima, sistematski pregledi zuba obavljaće se u školskim ambulantama petkom, odnosno 2, 9, 16, 23. i 30. marta.

"Molimo roditelje da se pridržavaju predloženih termina i da ponesu važeću zdravstvenu knjižicu. U slučaju da su roditelji spriječeni da dovedu djecu na pregled u navedenim terminima imaju obavezu da naknadno zakažu termin kod pripadajućeg stomatologa", rekla je Ožegovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana