Радојичић са катарским амбасадором: Бањалука отворена за стране улагаче

Срна
Радојичић са катарским амбасадором: Бањалука отворена за стране улагаче

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић разговарао је данас са новоименованим амбасадором Катара у БиХ Султаном Бин Али Катером.

У отвореном и конструктивном разговору, Радојичић је представио инвестиционе потенцијале Бањалуке и инфраструктурне пројекте које ће Бањалука реализовати у наредном периоду уз помоћ потенцијалних иностраних партнера.

Говорећи о инвестиционим потенцијалима, Радојичић је нагласио да ће Град Бањалука први пут послије дужег времена, расписати међународни архитектонски конкурс за идејна рјешења будућег конгресно – конференцијског центра, централне градске зоне и будућег моста на Доцу. Он је прецизирао да Бањалука, посебно код пројекта изградње конгресно – конференцијског центра, која укључује и хотел високе категорије, има изражену потребу за евентуално партнерство за иностраним инвеститорима.

Истовремено, Радојичић је представио инвестиционе могућности у пословној зони Рамићи, гдје је већ ушло 16 инвеститора, као и потенцијале нове пословне зоне “Јелшинград”. Указао је, такође, на одличне географске и инфраструкурне предности Бањалуке у односу на друге градове из окружења.

С друге стране, амбасадор Катер пренио је да катарски инвеститори интензивно разматрају могућност улагања у БиХ и РС, те нагласио да Бањалука, с обзиром на своје бројне предности, може бити једно од њихових одредишта.

Он је пренио да катарски инвеститори једну од највећих могућности препознају у пољопривреденом сектору, истичући да ће и сама амбасада, са своје стране, у наредним мјесецима интензивно радити на јачању њиховог интереса за улагање на подручју Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана