Радојичић писао Драгичевићу: Инспекција само једном контролисала Pub life

Агенција
Радојичић писао Драгичевићу: Инспекција само једном контролисала Pub life

Бањалука - Бањалучка Градска управа одбацила је данас тврдње закупца кафића "Pub life" да их градске власти прогоне због учешћа у акцији "Правда за Давида", истичући да су градски инспектори, од покретања ове акције до данас, само једном контролисали рад овог локала.

У писму, које је градоначелник Игор Радојичић данас упутио Давору Драгичевићу, оцу страдалог 21-годишњака, наводи се да у протеклих мјесец дана Комунална полиција није контролисала рад овог кафића, те да је, од покретања акције "Правда за Давида", била само једна контрола Одјељења за инспекцијске послове.

"Са разумијевањем за трагедију која вас је задесила и уважавањем напора које као родитељ чините, изражавам увјерење да ће се утврдити пуна истина. То је очекивање свих грађана Бањелуке који траже да се разјасне све околности око смрти Вашег сина", наводи Радојичић у писму.

Као доказ својих тврдњи, Радојичић је у прилогу доставио детаљне извјештаје Комуналне полиције и Одјељења за инспекцијске послове од којих је затражио да се детаљно изјасне о тврдњама закупца овог локала.

Према извјештају Комуналне полиције, уназад мјесец дана, односно од покретања акције "Правда за Давида", ово одјељење није имало ниједну контролу овог локала.

По њиховим подацима, посљедњи надзор овог локала обављен је 28. марта ове године.

Међутим, они су у извјештају побројали да у ранијем периоду, дакле прије покретања акције "Правда за Давида" овај локал контролисан у више наврата и да је утврђен низ прекршаја. Како су навели, свака од тих контрола обављена је по пријавама грађана. 

"Из извјештаја се недвосмислено види да се контроле Комуналне полиције никако не могу довести у везу са посљедњим догађајима и акцијом 'Правда за Давида'" -  наводи се у извјештају Комуналне полиције.

С друге стране, Одјељење за инспекцијске послове је у посљедње вријеме обавило само једну контролу овог локала, и то у оквиру шире акције коју је проводила Полицијска управа Бањалука, а којом је било обухваћено више угоститељских објеката на подручју ужег центра града.

Како се наводи, та, једна контрола је извршена 20. априла, а том приликом нису утврђене неправилностри у раду овог локала.

Међутим, у Одјељењу за инспекцијске послове наводе да је у ранијем периоду овај локал два пута био контролисан и да су их у два наврата кажњавали због непријављених радника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана