Radojičić otvorio obnovljeni društveni dom u Dragočaju

Radojičić otvorio obnovljeni društveni dom u Dragočaju 20.02.2018 17:56 | Srna

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić otvorio je danas obnovljeni društveni dom u mjesnoj zajednici Dragočaj, istakavši da su građani dobili prostor u kojem mogu da održavaju svečanosti, sastanke i druge aktivnosti od značaja za društveni život.

Radojičić je rekao da je dio koncepta ravnomjernog razvoja i ideja da se u prigradskim i seoskim naseljima omogući prostor za različite aktivnosti.

"Prošle godine smo na tri kraja grada odabrali lokacije za obnovu društvenih domova, a te lokacije su ovdje u Dragočaju, zatim u Debeljacima i Ljubačevu. Cilj nam je da od naših naselja napravimo nekoliko manjih centara oko kojih će se odvijati društveni život", rekao je Radojičić novinarima.

On je podsjetio da je u Dragočaju prošle godine otkriven spomenik palim borcima, da je ranije završen hram, a da bi uskoro trebalo da se radi na objektu Osnovne škole "Desanka Maksimović", gdje je potrebno obnoviti fasadu i stolariju.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Dragočaj Slavenko Tadić rekao je da je ovo lijep dan za građane tog dijela Banjaluke i izrazio zadovoljstvo zbog toga što je Gradska uprava prepoznala potrebe ovog naselja.

"Gradonačelnik je vidio šta nam je potrebno i vjerujem da će, u skladu sa mogućnostima, Gradska uprava djelovati i omogućiti nam razvoj našeg naselja", rekao je Tadić.

U obnovu društvenog doma u Dragočaju uloženo je 175.000 KM, a izvođač radova bilo je preduzeće "Progresgradnja".

Osim društvenog doma u Dragočaju, završena je i obnova doma u Debeljacima, a za ovu godinu najavljen je početak rekonstrukcije društvenih domova u Verićima i Krminama.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica