Радојичић још није донио одлуку о цијени карата за градски превоз

nezavisne.com
Радојичић још није донио одлуку о цијени карата за градски превоз

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић још није потписао своју сагласност о износу за колико ће се повећати цијена карата у градском превозу, рекао је Славиша Сандић, начелник Одјељења за саобраћај и путеве.

Додао је да они сматрају да су захтјеви превозника да се цијене карата у градском превозу повећају у просјеку за 12 одсто -нереални.

"Према нашим анализама, цијена превоза може бити виша у просјеку највише седам одсто", рекао је Сандић и додао да у раду Комисије за корпоративно управљање учествују и представници потрошача.

Према његовим ријечима, они имају примједбе и сматрају да не треба повећати цијене карата.

"Од марта ће у јавном превозу бити нове цијене. Појединачна цијена ће највјероватније са 1,60 ићи на 1,80 КМ. То је више од седам одсто скупље, али бисмо на тај начин успјели да неке цијене остану исте", рекао је Сандић.

Радојичић је на актуелном часу рекао да град има потписан уговор са превозницима из јануара 2016. године, који је обавезујући.

"Превоз у граду обављају приватни превозници. Уговор који је потписан прописује да ако се цијена горива која се рачуна у тачно одређено вријеме на одређеним пумпама повиси за 15 или више одсто, мијења се цијена карте. На пумпама је десетог у мјесецу цијена горива промијењена за 19,66 одсто и тај уговор нас обавезује", објаснио је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана