Radojičić: Vodi se negativna kampanja prema Banjaluci

Srna
Radojičić: Vodi se negativna kampanja prema Banjaluci

Banjaluka - Banjalučki gradonačelnik Igor Radojičić upozorio je danas da se vodi kampanja da se u Banjaluku uopšte ne dolazi, ni kao turista, a kamoli investitor.

"Pitajte ugostitelje, trgovce, taksiste koliko će izgubiti takvom kampanjom. Piše se pjevačima, sponzorima da ne dolaze, odnosno ne podržavaju naš novogodišnji program", rekao je Radojičić u obraćanju na sjednici Skupštine grada.

Radojičić je upitao odbornike da li znaju da se piše sponzorima da ne sponzorišu jer će se, u suprotnom, protiv njih voditi negativna kampanja.

"Da li znate da se našim gradovima-prijateljima pišu pisma da Banjaluka nije bezbjedan grad?", rekao je Radojičić.

On je novinarima u pauzi Skupštine grada rekao da želi da u Banjaluci bude mirno i bezbjedno, da dolaze gosti, turisti i investitori i da nema negativne slike o gradu.

Radojičić je rekao da od devedesetih godina prošlog vijeka ima dio medija koji su iz svojih, uglavnom političkih razloga, negativno nastrojeni i da iz Banjaluke može proći samo loša vijest.

"Imao sam priliku juče vidjeti u više stranih medija izvještaje koji nisu odgovarali stvarnom stanju u našem gradu, koje nije bilo lijepo, ali izvještaji su bili pretjerivanje", rekao je Radojičić.

On je rekao da je žalosno što se od ljudi koji su se predstavljali kao "Pravda za Davida" vodi kampanja da se ne dolazi u Banjaluku.

On je upitao kako da se očekuje da Banjaluka sutra normalno živi, dovede studente, turiste, goste i investitire ako iz samog grada bilo ko šalje takve poruke.

"Razumijem da ima razlike u mišljenjima oko nekih stvari, razumijem i Ustavom garantovano pravo na okupljanje i proteste, što je i zakonom uređeno, ali dalja eskalacija u našem gradu može da dovede do dubokog jaza i nerazumjevanja među samim Banjalučanima, da nas podijeli na duže, što bi bilo izuzetno loše i ostavilo trajne posljedice na razvoj i reputaciju našeg grada", rekao je Radojičić.

On je istakao da bi insistiranje na sukobima, sa bilo koje strane, u Banjaluci ostavilo dugoročne, negativne posljedice - ugrozilo radna mjesta i investicije, čega očigledno neki nisu svjesni.

"Najgora stvar koja bi se mogla desiti Banjalučanima jeste da se, zbog podjele u samom gradu, pojavljuju sa strane neki treći koji bi ovdje došli da arbitriraju. To smo gledali proteklih 30 godina puno puta na Balkanu i to nam apsolutno ne treba", poručio je gradonačelnik Radojičić.

On je pozvao Banjalučane da budu tolerantni na različita mišljenja i da se svi ponašaju u skladu sa Ustavom i zakonima, kako ne bi bilo novih incidenata u gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana