Radojičić: Uz pomoć grada Banjaluka obnovljen spomenik poginulim borcima

Radojičić: Uz pomoć grada Banjaluka obnovljen spomenik poginulim borcima 26.08.2018 12:13 | Srna

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je ove godine, uz pomoć grada Banjaluka, obnovljen spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske /VRS/ u Stričićima koji je godinama propadao.

On je naglasio da je manifestacija "Kočićev zbor" prilika da se u Stričićima oda čast poginulim borcima Vojske VRS u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.


"Osim književnog djela, Petar Kočić je poznat kao narodni tribun i borac za slobodu", rekao je Radojičić novinarima u Stričićima, kod Banjaluke, nakon polaganja vjenaca na spomenik za 44 poginula borca VRS iz ove mjesne zajednice.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije grada Banjaluka Goran Rogić rekao je novinarima da se Petar Kočić kao narodni tribun borio za pravdoljubivost olovkom i perom.

Rogić je istakao da su srpski borci svojim životima branili otadžbinu, čast i dostojanstvo srpskog naroda na ovim prostorima.

Centralna manifestacija 53. "Kočićevog zbora" počela je danas u Stričićima kod Banjaluke služenjem parastosa Petru Kočiću u Crkvi Uspenija Presvete Bogorodice na Klisini i polaganjem vijenaca na spomenik za 44 poginula borca Vojske Republike Srpske u proteklom ratu.

Vijence su u položile delegacije Vlade Srpske u kojoj su bili ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, ministar prosvjete i kulture Brane Malešević i ministar finansija Zoran Tegeltija, zatim delegacija Narodne skupštine Republike Srpske, koju je predvodio potpredsjednik parlamenta Nenad Stevandić, te gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Vijence su položile i delegacije Pokrajinske vlade Vojvodine, delegacije republičke i gradske organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila, te delegacije republičke i gradske boračke organizacije.
 © Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica