Радојичић: Пратимо ситуацију у вези са отапањем снијега

Срна
Радојичић: Пратимо ситуацију у вези са отапањем снијега

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да су водотокови на подручју града под контролом, те да надлежне службе прате ситуацију у вези са отапањем снијега.

Радојичић је рекао да ових дана нису забиљежени већи проблеми на водотоковима у граду и навео да ће проблеми које ствара рјечица Драгочајка бити отклоњени ове године изградњом новог моста.

"Рјечица Драгочајка је хроничан проблем. На локацији код моста проблем се јавља приликом већих падавина", рекао је Радојичић новинарима и додао да ће ове године све бити ријешено изградњом новог моста.

Радојичић је рекао да је прије 10 дана дао налог градској Цивилној заштити да прате ниво Врбаса на критичним подручјима.

"У контакту смо и са руководством Хидроелектране жБочацж како бисмо имали информације о акумулацији воде у вјештачком језеру", рекао је Радојичић.

Говорећи о пробним рачунима за гријање новог предузећа "Еко-топлана", које су грађани добили ових дана, Радојичић је напоменуо да је направљена велика збрка, али у доброј намјери.

"То нису рачуни који се плаћају, него начин приказа у складу са одлуком о тарифирању, гдје се засебно исказују поједине ставке", рекао је Радојичић.

Он је поновио да ће грађани који плаћају гријање по метру квадратном и даље плаћати исту цијену, док ће код оних који имају калориметре бити уведен фиксни износ.

Када је ријеч о трезорском начину финансирања домова здравља, Радојичић је рекао да и даље сматра да је потребно дефинисати ко финасира рад домова здравља, као и шта са досадашњим дуговањима тих здравствених установа.

"Проблем треба ријешити системски. Здравствени сектор је врло скуп за финансирање и проблем не можемо ријешити тако што ћемо га пребацивати са једног на други ниво", рекао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана