Radojičić: Novogodišnji koncerti će biti održani bez namjere da vrijeđaju ikoga

nezavisne.com
Radojičić: Novogodišnji koncerti će biti održani bez namjere da vrijeđaju ikoga

Banjaluka - Građani koji slave imaju pravo da slave, isto kao što i građani koji protestuju imaju pravo na to, a koncerti će biti održani 30, 31. decembra i 1. januara na parkingu kod Muzeja savremene umjestnosti RS u najboljoj volji i namjeri, ne vrijeđajući nikoga.

Rekao je ovo danas gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, komentarišući da li će biti najavljene proslave novogodišnje noći i naglasio da je onaj ko želi da slavi dobrodošao. On je izrazio nadu da će i oni koji ne žele da slave imati toleranciju za to.

"U ovom gradu je 200.000 stanovnika koji žive, rade i zarađuju svoje plate, školuju se i svaki dan ima onih koji su zbog nečeg žalosni ali i onih koji nešto slave. Veliki smo trud uložili da se grad afirmiše kako bi što više turista došlo i kako bi se grad jos razvijao", naglasio je Radojičić.

On je pozvao građane Banjaluke da oni koji smatraju da trebaju protestovati, da to urade mirno i na dostojanstven način.

"Ali isto tako, nije u tradiciji našeg naroda da neko nekoga tjera sa slavlja, dajte da u našem gradu imamo toleranciju i razumjevanje za različita mišljenja", kazao je Radojičić i naglasio da ima mjesta za proslavu.

Dodao je da će on, dok je gradonačelnik u ovom gradu, raditi na tome da se grad širi, kao i privreda, ugostiteljstvo i da ljudi zarađuju, te da turisti dolaze ovdje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana