Prvi “Fitnes fest” u Banjaluci: Promocija zdravog načina života za sve generacije

Aleksandar Stojanović
Prvi “Fitnes fest” u Banjaluci: Promocija zdravog načina života za sve generacije

Banjaluka - Prvi veliki fitnes-festival biće održan prvi put u Banjaluci, a grad na Vrbasu sedam dana biće regionalni fitnes i sportsko-rekreativni centar.

Bogat sadržaj i veliki broj domaćih i regionalnih fitnes-profesionalaca pobrinuće se da sve generacije, od predškolaca do onih starijih, na najbolji način upoznaju prednosti kvalitetnog i sportskog načina života. Manifestacija predstavlja zajednički projekat ljubitelja fitnesa okupljenih oko Centra za zdravlje i rekreaciju “Mr Hepines”, a podržali su ga Gradska uprava, u sklopu manifestacije “Proljeće u Banjaluci”, te Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta i Zavod za medicinu rada i sporta Republike Srpske.

Manifestacija će biti održana od 27. maja do 2. juna u sportskoj dvorani “Centar”, a fitnes-instruktor Srećko Stanišić, koji je organizator događaja, rekao je da se očekuje veliki broj posjetilaca, te domaćih i regionalnih stručnjaka.

- Fokus je na rekreativcima, a cilj je da se oni upoznaju sa prednostima kvalitetnog rada i njegovog značaja. Kroz zabavan sadržaj ćemo nastojati da svima približimo sportski način života, a u prvim danima festivala očekujemo veliki broj učenika i studenata - rekao je Stanišić.

Peti dan festivala instruktori će raditi sa licima sa poteškoćama u razvoju, a roditelji će moći da nauče mnogo vježbi koje će značiti njihovim mališanima u daljem razvoju.

- Glavni događaj je “Sajam fitnesa”, koji će biti održan u subotu i nedjelju. Posjetioci će moći posjetiti štandove velikog broja izlagača, upoznati se sa kvalitetnim proizvodima i učestvovati u treninzima joge, aerobika, zumbe i mnogim drugim sadržajima - dodao je Stanišić.

Za trenere i instruktore iz Banjaluke, ali i sve zainteresovane, najznačajnije su konferencije na kojim će govoriti istaknuti stručnjaci iz Srbije i Hrvatske.

- Veliki je uspjeh što smo u prvoj godini privukli velika imena iz svijeta fitnesa, a nadamo se da će ovaj događaj postati tradicija u našem gradu. Banjaluka, kao grad sporta, zaslužuje da bude regionalni centar - zaključio je Stanišić.

Saradnja

Srećko Stanišić ističe da je značajno što su se u projekat uključili i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, te Zavod za medicinu rada i sporta.

- Profesori i doktori će na konferencijama i na “Sajmu fitnesa” svim posjetiocima na kvalitetan i stručan način objasniti prednosti bavljenja sportom - rekao je Stanišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana