Пролонгирани радови на кружним раскрсницама у Алеји Светог Саве

Весна Поповић
Пролонгирани радови на кружним раскрсницама у Алеји Светог Саве

Бањалука - Почетак изградње два кружна тока у Алеји Светог Саве биће пролонгиран за више од мјесец јер је Градска управа поништила тендер за избор извођача радова, а ускоро се очекује објава новог.

Градња је планирана на раскрсници Алеје и улица Васе Пелагића и Владике Платона, те на споју Алеје са Гундулићевом улицом, а све с циљем убрзања протока саобраћаја од Народног позоришта Републике Српске до студентског кампуса.

Процијењена вриједност два кружна тока је око 450.000 КМ.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић рекао је да су морали поништити тендер јер је изабрани извођача радова, који је испуњавао тражене услове, предложио једног од подизвођача који није приложио потребну документацију.

- Остале понуде које смо добили су биле преко процијењене вриједности што је за нас било неприхватљиво и морали смо поништити јавну набавку - казао је Сандић.

Додао је да ће јавна набавка за реализацију ова два пројекта бити поново расписана.

- Због поништавања тендера и понављања процедуре пролонгираће се почетак реализације пројекта у односу на наше првобитне планове. Да нисмо поништили јавну набавку радови су могли почети за 15 дана, а сада морамо чекати - казао је Сандић. Објаснио је да поступак јавне набавке траје око 40 дана.

-  Ако током поновљеног поступка не буде жалби, тек у јуну можемо почети радове на двије кружне раскрснице. Не планирамо да њихова градња почне истовремено како се не би стварале саобраћајне гужве, већ вјероватно у размаку од 15 до 20 дана - казао је Сандић.

Ове године планирана је градња више кружних токова у граду, а које ће финансирати Град и "Путеви РС".  Осим на поменуте двије локације, планирана је градња кружних токова на споју улица Исаије Митровића и Солунске, код  будућег тржног центра "Делта планет" и у насељу Лауш, код "Сирана".

Грађани сматрају да ће кружне раскрснице у Алеји  растеретити саобраћај.

- Тренутно се гради кружни ток на Ребровцу и стварају се велике гужве. Можда је и боље да се ти радови оставе за љето како у граду не би дошло до саобраћајног колапса - казао је Дамјан Вуковић.

Ребровац

Градња кружног тока на Ребровцу је у току и тренутно се ради на формирању унутрашњег круга кружног тока. Поред тога, предвиђено је и стругање постојећег асфалта и формирање нове коловозне конструкције, те уређење терена и инсталирање нове саобраћајне сигнализације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана