Поплаве постају прошлост за 300 кућа у Дервишима

 Поплаве постају прошлост за 300 кућа у Дервишима 02.02.2018 14:28 | Милош Васиљевић

Бањалука - Изградња канализације у Приштинској улици требало би да почне наредних дана, што ће ријешити дугогодишњи проблем око 300 домаћинства у насељу Дервиши која послије сваке јаче кише кубуре са излијевањем оборинских вода.

Из Градске управе је саопштено да је завршен избор извођача радова, те да ће за овај посао бити задужено предузеће "Грађење Ђурић" Бањалука. Уколико временски услови буду повољни, радови крећу у првој половини фебруара.

- Град је претходно припремио пројектну и другу документацију. Пројектом у дијелу Приштинске улице обрађена је оборинска канализација по траси потока Кременац, на дијелу од Пута српских бранилаца до жељезничке пруге, те низводно од пруге до улијевања у ријеку Врбас - рекао је начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

Додао је да на овом локалитету није квалитетно ријешена одводња површинских вода од падавина, гдје је раније била траса потока Кременац, која је нарушена на више мјеста изградњом објеката.

- Новом канализацијом, која ће бити изграђена у дужини од 420 метара, биће ријешена одводња оборинских вода са сливних површина, као и дотичућих вода из корита повременог водотока Кременац - закључио је Сандић.

У Савјету мјесне заједнице Залужани срећни су јер ће градња канализације ријешити многе проблеме и олакшати живот свих мјештана Приштинске и дијела Подгоричке улице.

- Људи су овдје огорчени када је канализација у питању, па ће рјешење овог проблема увелико олакшати свакодневицу мјештана. Приштинска улица биће напокон обухваћена програмом санације, те уз проширење улица и тротоара, Залужани ће добити нови сјај - рекао је предсједник Савјета мјесне заједнице Залужани Радивој Шушњар.

Пројекат

Како су појаснили у Одјељењу за саобраћај и путеве, поступак јавне набавке за извођача радова је спровело надлежно Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, односно Јединица за координацију пољопривредних пројеката АПЦУ.

- Путем Јединице за координацију граду је одобрен кредит Свјетске банке од 140.392 КМ за градњу канализације у Приштинској улици - навели су у Одјељењу за саобраћај.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица