Поново пробијен рок за завршетак улице у Чесми

Весна Поповић
Поново пробијен рок за завршетак улице у Чесми

Бањалука - Проширење и реконструкција дијела централне саобраћајнице у насељу Чесма неће бити завршени, како је раније најављено, крајем овог мјесеца, а окончање радова се, према најоптимистичнијим процјенама градских власти, може очекивати тек у септембру.

Радови у улици Петра Великог од моста преко ријеке Врбање до цркве у овом насељу почели су средином априла. Предузеће “Козарапутеви” требало је да их оконча за 60 радних дана, односно негдје почетком јула, али се то није догодило. Рок је помјерен за 2. август, али ни у том времену радови нису окончани па је поново пролонгиран за крај мјесеца. Према потврдама градоначелника Игора Радојичића, ни он неће бити испоштован.

- У Чесми има пуно потешкоћа, тако да ту су рокови пробијени. Извођач би требало да ангажује више радника и машина на терену и то је један од проблема. Други проблем је стање на самој траси. Имамо доста бесправно саграђених објеката и ситуација које нису биле предвиђене пројектом. Проблем је и нивелација терена те дворишта која су уз пут и слично - рекао је Радојичић.

Нагласио је да би оптимистична варијанта била та да ови радови буду завршени током септембра.

Покушали смо јуче да контактирамо са надлежнима у предузећу “Козарапутеви”, али до закључења овог броја “Гласа Српске” нисмо успјели.

Радојичић је јуче са сарадницима обишао и кружни ток у Алеји Светог Саве, код зграде Основног суда, чија градња је окончана протеклог викенда. Он је изразио задовољство што је компанија “Грађење Ђурић” градњу завршила и прије рока од два мјесеца. Напоменуо је да је недалеко од те локације, код Адико банке у току градња још једног кружног тока те да очекује да и тај посао буде окончан у наредних 30 дана. Говорећи о плановима из области саобраћаја, Радојичић је навео да је у току тендер за избор извођача радова за градњу кружног тока код тржног центра “Делта планет”, а који спроводи предузеће “Путеви РС” .

- Град припрема и пројектну документацију за кружни ток код ресторана “Сирано” на Лаушу. Надамо се да бисмо до краја године могли расписати и тендер за кружни ток код улице Исаије Митровића - рекао је Радојичић.

Казао је да је један од дугорочних планова града и изградња кружног тока код Народног позоришта РС.

  • Тешко је рећи када би то могло да буде реализовано. Ради се о великој инвестицији јер је потребно да се граде подземни пролази за пјешаке - навео је Радојичић.

Тротоар

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић најавио је да ће у наредних 15 дана почети и изградња тротоара, бициклистичких стаза и канализације на дионици од тржног центра “Хиперкорт” у Дервишима до Залужана.

- Заједно са тротоаром који смо почели да радимо од пружног прелаза у Залужанима према Лазареву, спајамо ову фреквентну дионицу дугу 1.200 метара - рекао је Сандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана