“Паук” не мирује у седам улица

Весна Поповић
“Паук” не мирује у седам улица

Бањалука - Проналажење паркинг мјеста све чешће представља праву мисију, па возачи са “краћим фитиљем” остављају своја возила на зеленим површинама, тротоарима и гдје год им се укаже прилика, због чега радници “паук” службе имају пуне руке посла, и то највише у седам улица.

Судећи према броју интервенција, “паук” најчешће посјећује три улице у ужем градском језгру, али и по једну у насељима Ада, Лазарево, Лауш и Обилићево. У Градској управи су потврдили да је лани највећи број интервенција био у улицама Симе Матавуља, Видовданској, Јеврејској, те улици Вељка Млађеновића, Браће Подгорник, Карађорђевој и Браце Поткоњака.

- Исти тренд настављен је и у првој половини ове године - рекли су у Градској управи.

Навели су да је “паук” служба прошле године премјестила 2.453 возила, од чега се слило 126.070 КМ. Додали су да је у првих шест мјесеци ове године “паук” одвезао 920 возила, те да је започето 270 премјештања, а од несавјесних возача је наплаћено 62.415 КМ.

Истакли су да “паук” служба ради у двије смјене, а дежурна екипа преузима посао од 19 сати. Несавјесним возачима не гледају кроз прсте ни викендом.

- Суботом “паук” служба ради до 15 часова, након чега је организовано дежурство. Недјељом су само дежурне екипе у приправности и оне дјелују када су у питању хитни случајеви - навели су у Градској управи.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Центар два Лазо Рољић, у којој се налазе двије улице које носе ову неславну титулу, сматра да постоји неколико разлога за такво стање.

- С једне старне нема довољно паркинг мјеста. Ради се о ужем центру града, гдје је увијек велики број возила, јер су ту многе установе и институције. С друге стране, разлог је недисциплина возача, који остављају возила гдје стигну, по тротоарима и зеленим површинама - рекао је Рољић.

Напоменуо је да у Видовданској улици не би требало да буде проблема са паркирањем јер има гаража која је често празна и коју, како каже, возачи избјегавају.

- Проблем је што нико не жели да прошета, сви хоће да се паркирају пред вратима свог одредишта, била то кафана, банка или слично - рекао је Рољић.

Знакови

Лазо Рољић је рекао да бахати возачи праве проблеме власницима пословних простора у Центру два.

- Блокирају људима улазе и они покушавају да се изборе са тиме тако што постављају знакове упозорења да носи “паук” - казао је Рољић.

Улице у којима “паук” служба има највише посла

Симе Матавуља

Видовданска

Јеврејска

Вељка Млађеновића

Браће Подгорник

Карађорђева и

Браце Поткоњака

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана