Панорамским минибусом уз отворене прозоре до љепота Бањ брда

Срна
Панорамским минибусом уз отворене прозоре до љепота Бањ брда

Бањалука - Панорамски минибус почео је данас да саобраћа од подножја до споменика на Бањ брду, те ће грађани Бањалуке и туристи моћи у већем броју да посјете ово спомен-обиљежје.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је ова линија уведена како би се што више посјетилаца привукло овој туристичкој зони која је значајна и са историјског аспекта, јер се ту налази споменик погинулим Крајишницима у Народноослободилачкој борби.

“Данас је Дан устанка против фашизма, те смо одлучили да на овај дан грађанима подаримо садржаје који ће бити значајни и за данашње, али и будуће генерације”, рекао је новинарима Радојичић, који се провозао панорамским минибусом.

Он је навео да ће туристички аутобус саобраћати пет пута дневно радним даном и десет пута дневно викендом, све до краја септембра.

“Надам се да ће ово бити добро рјешење за туристе који дођу у наш град, а нарочито за старије и болесне који желе посјетити Бањ брдо”, рекао је Радојичић.

Он је навео да је новина на Бањ брду, којом је употпуњена туристичка понуда на овој локацији, и далекозор који је Град добио од Ротари клуба Бањалука.

“Далекозор, осим што ће на јединствен начин пружити могућност да туристи виде наш град, имаће и хуманитарну сврху, јер ће новац убачен у њега бити дониран у хуманитарне сврхе”, рекао је Радојичић.

Осим тога, додао је он, у претходном периоду су реновиране степенице и сређен прилаз споменику, који је био девастиран.

Директор Туристичке организације Бањалука Ирена Радојевић изразила је задовољство што је Град урадио све како би увео ове значајне новине, које ће врло брзо бити уведене у туристичку понуду града.

“Ово ће пуно значити за суграђане али и за туристе, јер више неће морати размишљати како да дођу у овај предиван дио, те да уживају у природи”, рекла је Радојевићева.

Представник Ротари клуба Бањалука Илија Трнинић рекао је да је овај клуб препознао потребу да се на Бањ брдо постави далекозор, који је и некада раније у близини споменика био панорамски далекозор код споменика.

“Осим тога, овим активностима план нам је и да дамо подршку пројекту жГледај да донирашж, али и да Граду Бањалуци пружимо нову перспективу”, рекао је Трнинић.

Панорамским бусом, осим Радојичића, Родојевићеве и Трнинића, провозао се и предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић.

Путници, који су данас имали прилику да промотивном вожњом испробају одлазак на Бањ брдо туристичким аутобусом, изразили су одушевљење идејом, те су мишљена да је требало давно увести ову линију.

Аутобус има 20 мјеста за путнике, те је уз отворене прозоре прилагођен за вожњу природом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана