Отворен кружни ток и нови дио Источног транзита у Бањалуци

nezavisne.com
Отворен кружни ток и нови дио Источног транзита у Бањалуци

Бањалука - Новоизграђена кружна раскрсница код Ребровачке цркве и нови дио Источног транзита у Бањалуци свечано су отворени, а вриједност ових радова износи 1,4 милиона КМ.

Врпцу на отварању су пресјекли Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке, Жељка Цвијановић, предсједник Владе РС и Ненад Нешић, директор ЈП Путеви РС.

Градња кружног тока на Ребровцу у вриједности од 551.000 КМ, те спајање Источног транзита у вриједности од 850.000 КМ, почели су у новембру прошле године.

Радојичић је рекао да су се у овом насељу данас завршила два велика посла , кружни ток на Ребровцу и источни транзит, те да трећи почиње, а то је градња зеленог моста.

“Овим се отвара цијели источни дио града. Данас почињемо и градњу зеленог моста на локацији старог, а у међувремену идемо на спајање источног транзита. То значи да ћемо ову новоотворену трасу спојити потпуно до зеленог моста”, рекао је Радојичић.

Додао је да је вриједност ових радова нешто мање од 5 милиона КМ.

Нешић је истакао да су радови изградње кружног тока на Ребровцу коштала 541.000 КМ а наставак источног транзита 805.000 КМ.

“У 2018. години потписали смо нови споразум гдје смо са градом договорили наставак изградње источног транзита, изградњу кружне раскрснице код Делта Цитy-ја и кружног тока код ресторана Сирано “, рекао је Нешић.

Он је додао да ће Путеви РС ове године у изградњу у Бањалуци уложити око 5 милиона КМ и то из властитих средстава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана