Osmijesi mališana obasjali Kastel

Aleksandar Stojanović
Osmijesi mališana obasjali Kastel

Banjaluka - Sunčano vrijeme izmamilo je juče veliki broj roditelja i njihovih mališana na tvrđavu Kastel, gdje je održan četvrti “Banjalučki piknik”.

Dječja igra, zabava i druženje obilježili su nedjeljno popodne posjetilaca “Banjalučkog piknika”, koji je organizovalo preduzeće “Krajina klas” u saradnji sa “Rekreativnom zonom Banjaluka”. Organizatori su kazali da je cilj ovog projekta da budu oživljene i predstavljene ljepote grada na Vrbasu, te promovisani zdrav život, sportske i porodične vrijednosti.

Istakli su da je ovo treći piknik u ovoj godini, zbog čega se može se reći da postaje tradicija, a sponzori su upotpunili i ovaj događaj, te su posjetioci uživali u degustaciji slasnih zalogaja.

- Prethodna dva piknika su bila na izletištu Trešnjik, a jedan u parku “Mladen Stojanović” i zaista smo bili zadovoljni odazivom naših građana, koji su prepoznali važnost druženja u prirodi sa svojom djecom i prijateljima - istakla je asistentkinja marketinga kompanije “Krajina klas” Andrea Lizdek.

U okviru manifestacije mališanima i roditeljima je ponuđen raznovrstan sadržaj. Za one najmlađe organizovana je trka u puzanju, dok je za starije mališane upriličena radionica pravljenja magneta, te drugi zabavno-rekreativni i sportski sadržaji. Utisci roditelja i mališana su sjajni i svi su saglasni da je Banjaluci potrebno više ovakvih događaja, koji će promovisati porodične vrijednosti.

- Došli smo na ovaj piknik jer su utisci sa prethodnog bili prelijepi, pa smo odlučili da ovaj sunčan dan iskoristimo za druženje i igru naše djece i zaista uživamo - kazala je jedna od majki mališana Staša Hajder.

Siniša Tešić, koji je prvi put sa porodicom došao na piknik, kazao je da je ovo prelijep događaj za djecu, ali i za odrasle.

- Organizatori su se zaista potrudili da događaj obogate različitim sadržajem i dječica, ali i mi stariji, zaista uživamo - rekao je Tešić.

Dječja graja, smijeh i igra ispunili su prostor tvrđave Kastel, a u ovom predivnom danu najviše su uživali oni najmlađi.

- Ovdje mi je zaista lijepo i uživam jer ima mnogo drugara i raznih igrica i voljela bih da se ovakvo nešto češće organizuje - rekla je sedmogodišnja Mia.

Oni najmlađi nisu bili pričljivi jer njihovu igru ništa nije moglo zaustaviti, pa se iz toga dalo zaključiti da zaista uživaju. Ovaj događaj, pored zabavnog, imao je  i humanitarni karakter. Nakon piknika, organizovana je humanitarna izložba na kojoj su prodavane slike poznatog beogradskog umjetnika Srđana Dimića Demona.

  • Ovim želimo da nastavimo društvenu odgovornost projekta i pokažemo koliko je bitno da svi doprinesemo sitnicama ka proširenju aktivnosti udruženja koja se trude da svojim radom mijenjaju svijest i stanje građana našeg grada - rekli su organizatori “Banjalučkog piknika”.

Uvertira za “Nedjelju djeteta”

“Banjalučki piknik” je uvertira za “Nedjelju djeteta”, koju će grad mnogobrojnim manifestacijama i brojnim sadržajima obilježiti u toku ove sedmice. Gradonačelnik Igor Radojičić će predati ključeve grada najmlađima koji će simbolično u toku sedmice upravljati gradom. Na Trgu Krajine biće organizovane brojne manifestacije kojima će biti promovisane dječje vrijednosti, a u Gradskoj upravi će biti održana i izložba dječjih radova.

Iz Gradske uprave navode da se mališani pripremaju da obilježe nedjelju dječjih prava na sebi svojstven način, uglavnom zabavnim programom koji pripremaju u svojim školama i vrtićima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana