Нови рок за завршетак радова у бањалучом насељу Чесма 2. август

Весна Поповић
Нови рок за завршетак радова у бањалучом насељу Чесма 2. август

Бањалука - Рок за завршетак проширења и обнове дијела главне саобраћајнице у Чесми биће пролонгиран до 2. августа, а од данас до 21. јула на снази је потпуна обустава саобраћаја на тој дионици за сва возила сваког дана осим недјеље.

- У том периоду сваким радним даном и суботом, у времену од 8.15 до 19 часова, саобраћај ће бити обустављен за сва возила у улици Петра Великог од броја 1 до раскрснице са Сарајевском улицом. За вријеме радова биће постављена привремена саобраћајна сигнализација, а грађани и возачи се моле за стрпљење и разумијевање због отежаног саобраћаја - саопштили су из Градске управе.

Линија јавног градског превоза 9Б Чесма - Медено поље - Центар, за вријеме обуставе саобраћаја, саобраћаће по измијењеном реду вожње, који је доступан на сајту града.

Радови у улици Петра Великог од моста преко Врбање до цркве почели су средином априла, а предузеће “Козарапутеви” требало је да их оконча за 60 радних дана. Крајем априла Градска управа је донијела одлуку да се због радова на тој дионици радним данима и суботом од осам до 18 часова забрани пролаз свим возилима, осим градског аутобуса, али и поред забране возила су често пролазила том трасом.

Технички директор “Козарапутева” Дејан Гаковић потврдио је да су тражили да рок за завршетак радова буде пролонгиран јер рад на овом градилишту прати пуно тешкоћа.

- Пројектна документација не одговара стању на терену и потребне су корекције. Поред нас, на градилишту су и фирме које постављају кабловску мрежу, измјештају водоводне инсталације, што нам успорава рад - рекао је Гаковић.

Додао је да је саобраћај био густ, због чега су и тражили потпуну обуставу саобраћаја.

- Када будемо радили издизање шахтова, неће бити могућ саобраћај због висинских разлика - казао је Гаковић.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић рекао је да су прије одобравања потпуне обуставе саобраћаја тражили од извођача да им достави динамички план по којем су могли видјети распоред радника и машина на градилишту.

- Током радова, када наиђе аутобус, машине и радници су се морали помјерати, па се поново враћати и ту се губило вријеме - објаснио је Сандић.

Рекао је да је до сада урађено доста посла, те да је почело постављење ивичњака.

  • Код десетак кућа постоји висинска разлика између улаза у дворишта и улице, а сваки појединачни случај треба ријешити како би свима био обезбијеђен приступ саобраћајници - каже Сандић.

Прометна саобраћајница

Предсједник Савјета МЗ Чесма Миладин Маличевић казао је  да је на самом почетку изградње било евидентно да првобитни рок неће бити испоштован.

- Посла је пуно, а стално су пролазила возила јер смо инсистирали да се саобраћај што мање зауставља - рекао је Маличевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана