Нове степенице на Бањ брду до 27. јула

nezavisne.com
Нове степенице на Бањ брду до 27. јула

Бањалука - ​Радови на санацији приступних степеница код Споменика палим Крајишницима на Бањ брду требало би да буду готови до краја мјесеца.

“Екипе предузећа 'Кото' интензивно раде и покушавамо да овај посао окончамо који дан прије 27. јула, када се обиљежава Дан устанка против фашизма. Досад су завршене горње етаже прилаза споменику и ради се на доњим”, казао је начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Драгомир Кесеровић. Према његовим ријечима, град је једино могао да уђе у посао обнове оштећених степеница, за шта је и надлежан.

“На иницијативу градоначелника одлучили смо да обновимо приступне степенице о трошку града како би се омогућио несметан приступ споменику приликом обиљежавања важних историјских датума. Сам споменик се налази на списку споменика од интереса за РС и БиХ и његову обнову мора одобрити Влада РС, а потребна су и велика средства да би се то остварило”, рекао је Кесеровић.

Средства за обнову степеница од 45.000 КМ издвојена су из градског буџета, односно из гранта за одржавање споменика и спомен-обиљежја.

Кесеровић је навео да је у надлежности града више од 40 споменика и спомен-обиљежја, од којих је већина санирана.

“У току је санација споменика у Стричићима, коју планирамо да завршимо до почетка овогодишњег 'Кочићевог збора'. Радови се изводе и на још шест споменика из Отаџбинског и Другог свјетског рата”, навео је Кесеровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана