Nikoljdanske radosti do najmlađih stanovnika Donjih Kola stigle iz Švajcarske

Dejana Bratić
Nikoljdanske radosti do najmlađih stanovnika Donjih Kola stigle iz Švajcarske

Banjaluka - Da se rodna gruda ne zaboravlja pokazali su Nenad i Biljana Božić, zaposleni u Švajcarskoj, koji su juče nikoljdanskim paketićima obradovali 35 učenika Osnovne škole "Branislav Nušić" u Donjim Kolima.

Mališani nisu skrivali radost, a Svetom Nikoli i dobrotvoru u čast upriličili su priredbu, na kojoj su pjesmom, igrom i recitacijama zahvalili na poklonima. Paketiće su dobili i učenici područnog odjeljenja u Rekavicama, kao i učenici u Pervanu.

U zaseoku Božići kod Donjih Kola rođen je Nenad, koji nikada nije zaboravio svoj kraj od dana kada se uputio u bijeli svijet. Odrastao je bez oba roditelja i jedino utočište za njega bili su mještani, koji su mu nesebično pružali pomoć. Oni su mu bili jedini oslonac i podrška.

Zbog obaveza bračni par Božić nije bio u prilici da prisustvuje podjeli paketića koje su donirali, ali su zato poslali poruku:

- Moja želja je bila da uljepšamo nikoljdanske praznike djeci. Nikada nisam zaboravio svoj kraj i mještane koji su bili tu uz mene u teškim trenucima dok sam rastao bez oba roditelja. Uvijek ću im biti zahvalan. Iako živim i radim u Švajcarskoj, ovdje sam svim srcem uz moj narod, uz moje komšije i prijatelje iz Donjih Kola - rekao je Nenad Božić.

Učenica ove škole Nikolina Moconja je kazala da su se vrijedno pripremili za priredbu, ali i da se trud isplatio.

- Presrećni smo što smo dobili paketiće. Puno smo se pripremali za priredbu i po velikim aplauzima mogu da zaključim da je sve bilo dobro - kazala je Moconja.

Sreću i zahvalnost zbog paketića nije krio ni učenik Mihajlo Kremenović.

- Zahvaljujem ljudima koji su nam donirali paketiće, mnogo sam se obradovao zbog toga. Priredba je bila odlična, svi su bili nasmijani i srećni - kazao je učenik ove škole Mihajlo Kremenović.

Direktorica Osnovne škole "Branislav Nušić" Stana Nikodinović-Mitrović izrazila je veliko zadovoljstvo i zahvalnost Božićima.

 - Nenad i Biljana, ljudi velikog srca, i ove godine su donirali paketiće za 35 učenika u Donjim Kolima i 52 paketića za područnu školu u Pervanu, koja pripada OŠ "Miroslav Antić" u Bistrici - rekla je Nikodinović-Mitrović.

Ona je dodala da su djeca presrećna što su dobila paketiće, kao i da je bračni par Božić voljan da pored paketića donira još dva računara.

Knjiga

U pripremi knjiga "Božić u vremenu" autorke Tamare Dragić, koja govori o životu dobrotvora Nenada Božića.

- Knjiga će uskoro izaći iz štampe, a sva sredstva od prodaje knjige biće uplaćena na žiro-račun naše škole - kazala je direktorica Osnovne škole "Branislav Nušić" Stana Nikodinović-Mitrović.

Dodala je da je to ogroman vid zahvalnost ljudima koji su pomogli Nenadu tokom teškog djetinjstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana