Никољданске радости до најмлађих становника Доњих Кола стигле из Швајцарске

Дејана Братић
Никољданске радости до најмлађих становника Доњих Кола стигле из Швајцарске

Бањалука - Да се родна груда не заборавља показали су Ненад и Биљана Божић, запослени у Швајцарској, који су јуче никољданским пакетићима обрадовали 35 ученика Основне школе "Бранислав Нушић" у Доњим Колима.

Малишани нису скривали радост, а Светом Николи и добротвору у част уприличили су приредбу, на којој су пјесмом, игром и рецитацијама захвалили на поклонима. Пакетиће су добили и ученици подручног одјељења у Рекавицама, као и ученици у Первану.

У засеоку Божићи код Доњих Кола рођен је Ненад, који никада није заборавио свој крај од дана када се упутио у бијели свијет. Одрастао је без оба родитеља и једино уточиште за њега били су мјештани, који су му несебично пружали помоћ. Они су му били једини ослонац и подршка.

Због обавеза брачни пар Божић није био у прилици да присуствује подјели пакетића које су донирали, али су зато послали поруку:

- Моја жеља је била да уљепшамо никољданске празнике дјеци. Никада нисам заборавио свој крај и мјештане који су били ту уз мене у тешким тренуцима док сам растао без оба родитеља. Увијек ћу им бити захвалан. Иако живим и радим у Швајцарској, овдје сам свим срцем уз мој народ, уз моје комшије и пријатеље из Доњих Кола - рекао је Ненад Божић.

Ученица ове школе Николина Моцоња је казала да су се вриједно припремили за приредбу, али и да се труд исплатио.

- Пресрећни смо што смо добили пакетиће. Пуно смо се припремали за приредбу и по великим аплаузима могу да закључим да је све било добро - казала је Моцоња.

Срећу и захвалност због пакетића није крио ни ученик Михајло Кременовић.

- Захваљујем људима који су нам донирали пакетиће, много сам се обрадовао због тога. Приредба је била одлична, сви су били насмијани и срећни - казао је ученик ове школе Михајло Кременовић.

Директорица Основне школе "Бранислав Нушић" Стана Никодиновић-Митровић изразила је велико задовољство и захвалност Божићима.

 - Ненад и Биљана, људи великог срца, и ове године су донирали пакетиће за 35 ученика у Доњим Колима и 52 пакетића за подручну школу у Первану, која припада ОШ "Мирослав Антић" у Бистрици - рекла је Никодиновић-Митровић.

Она је додала да су дјеца пресрећна што су добила пакетиће, као и да је брачни пар Божић вољан да поред пакетића донира још два рачунара.

Књига

У припреми књига "Божић у времену" ауторке Тамаре Драгић, која говори о животу добротвора Ненада Божића.

- Књига ће ускоро изаћи из штампе, а сва средства од продаје књиге биће уплаћена на жиро-рачун наше школе - казала је директорица Основне школе "Бранислав Нушић" Стана Никодиновић-Митровић.

Додала је да је то огроман вид захвалност људима који су помогли Ненаду током тешког дјетињства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана