Ничу пјешачка и бициклистичка стаза у Залужанима

Независне
Ничу пјешачка и бициклистичка стаза у Залужанима

Бањалука - Прва, мања дионица пјешачке и бициклистичке стазе, на потезу од тржног центра “Хиперкорт” до Широке ријеке, асфалтирана је ових дана.

По завршетку овог посла, биће изграђен један километар тротоара и бициклистичке стазе уз централну саобраћајницу у насељу Залужани.

У Одјељењу за саобраћај и путеве казали су да су до сада изведени радови на изради насипа, уградњи ивичњака, оборинске канализације и асфалтирању дијела тротоара у дужини око 100 метара, на потезу од поменутог тржног центра до Широке ријеке.

Пјешачка стаза ће бити ширине један и по метар, а бициклистичка стаза ширине један метар.

У Одјељењу истичу да ће изградњом ове стазе бити знатано повећана безбједност пјешака који се у великом броју крећу овом фреквентном саобраћајницом, уз коју се налази велики број пословних и стамбених објеката.

Вриједност пројекта је 650.000 КМ.

Током ове године завршена је и изградња тротоара на локацији у близини пруге у Залужанима. На тој дионици изграђена је пјешачка и бициклистичка стаза у дужини од 180 метара. Пјешачка стаза је ширине 1,5 метар, бициклистичка стаза један метар, а изграђена је и оборинска канализација на лијевој и десној страни коловоза у дужини од 360 метара. Изградњом овог дијела тротоара спојен је постојећи тротоар у Улици Ненада Костића (који повезује ОШ “Јован Дучић” са центром насеља) са регионалним путем и постојећим аутобуским стајалиштима. Истовремено, изградњом и реконструкцијом степеништа, уређен је прилаз до друштвеног дома и мјесне заједнице у Залужанима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана