Nektar Color Fun Run trka obojila Banjaluku

Glas Srpske
Nektar Color Fun Run trka obojila Banjaluku

Banjaluka - Trka "Nektar Color Fun Run " održana je večeras u Banjaluci u sklopu "Vivia Run&More Weekend" festival, koji je počeo ranije danas.

"Nektar Color Fun Run " je, kako su naveli organizatori, najšarenija i najurbanija trka u okviru festivala, a ima humanitarni karakter i održava se pod sloganom "Tvoj korak za njihov osmijeh".

Sav novac od kotizacija biće doniran Udruženju paraplegičara, oboljelih od dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida regije Banjaluka, Centru za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama "Dajte nam šansu  Zvjezdice" i Udruženju za pomoć osobama s autizmom "Djeca svjetlosti".

Na tvrđavi Kastel održan je koncert Lake i Mirele, gdje je danas bila ceremonija otvaranja.

Centralni događaj je u subotu, kada od devet časova startuje polumaraton te trke na 10 i pet kilometara. Od 13 časova je Bambini maraton, a potom slijede svirke na Kastelu. Kako je navedeno, banjalučkim ulicama trčaće više od 7.000 ljubitelja zdravih navika, a očekuje se da festival posjeti oko 20.000 ljudi.

Amel Tuka, najbolji atletičar BiH, je promoter polumaratona, na kojem će učestvovati 43 elitna trkača iz 30 zemalja, sa tri kontinenta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana