Нападач Жељезничар СТ страх и трепет за голмане

Дарко Пашагић
Нападач Жељезничар СТ страх и трепет за голмане

Бањалука - Име младог голгетера Жељезничар Спорт тима Бојана Марковића ове јесени запамтили су многи прволигашки голмани, а како и не би када је овај фудбалер, који је недавно напунио 19 година, најбољи стријелац првог дијела првенства.

Најблиставију партију пружио је у посљедњој рунди, када су Бањалучани савладали Подриње са 5:1, а Марковић је госте из Јање частио са три гола.

- Подриње је играло отворено и то нам је дало могућност да брзом игром често угрожавамо њихов гол, а ето добро сам се снашао и уз помоћ саиграча постигао хет-трик - нагласио је Марковић.

За сениорску екипу Жељезничар Спорт тима дебитовао је у прољећном дијелу сезоне 2015/16, када је тим са “Предграђа” био трећелигаш и на 13 утакмица мрежу погодио чак 29 пута и наравно био најбољи стријелац. У истом ритму је наставио и на друголигашким теренима, гдје је наредне сезоне у 30 мечева дао 33 гола и био један од главних шрафова екипе, која је те године постала прволигаш.

- У дебитантској прволигашкој сезони играо сам на 25 утакмица и 11 пута постигао погодак. Учинак би био свакако бољи, али сам имао принудну паузу због повреде, услиједила је и операција, али се на срећу све добро завршило. Очекујем да ова сезона буде боља, јер сам већ постигао десет голова и жеља ми је да будем и најбољи стријелац прволигашког друштва - рекао је Марковић, који је од ове јесени студент Факултета физичког васпитања и спорта.

У записнику Бањалучана ове јесени најчешће је међу 18 играча било 16 млађих од 21 године, а просјек су “кварили” искусни голман Асмир Авдукић и Игор Кузмановић.

- Школа фудбала Спорт тим направила је одличну причу када се ујединила са Жељезничаром прије неколико сезона. Тако смо ми млади играчи веома брзо добили прилику да наступамо у званичним сениорским утакмицама и то се показало као пун погодак. Чини ми се да смо ове године још јачи, јер смо искуснији за ту једну прволигашку сезону, која нама младима свима много значи. Уз све то лијепо је фудбалски сазријевати уз голманску громаду Асмира Авдукића, а посебно уз нашег бившег тренера и саиграча Бранислава Крунића, који је своје богато искуство минулих сезона на нас несебично преносио - наставио је Марковић, који је додао да је потребну мирноћу екипи донио и тренер Зоран Ћургуз, који је у клуб дошао на почетку ове сезоне.

Његова 83 гола за три сезоне нису остала незапажена и свјестан је да је већ одавно на мети многих клубова и менаџера.

- Има времена за мој одлазак. За сада само размишљам о “Жељи” са којим имам уговор до краја сезоне. Вјерујем да ће успјети да се у преосталих шест кола задржимо међу шест најбољих и тако наставимо такмичење у Лиги за првака, а самим тим и аутоматски обезбиједимо опстанак, што нам је и био примаран циљ на почетку сезоне - додао је Марковић, који се ове сезоне добро снашао и на позицији лијевог крила, иако је до сада играо стално на позицији шпица.

Одласци

Већ неколико младих фудбалера Жељезничар Спорт тима минулих сезона напустило је редове Бањалучана и каријеру наставило у већим срединама. Јован Владимир Павловић је појачао словачки Тренчин Владан Ковачевић је стандардни голман Сарајева, док Данило Вукчевић брани боје чешке екипе Храдец Кралови.

 

Сениорски учинак

сезона 2015/16. (Трећа лига)

13 утакмица        29 голова

 

сезона 2016/17. (Друга лига)

30 утакмица        33 гола

 

сезона 2017/18. (Прва лига)

25 утакмица        11 голова

 

Сезона 2018/19. (Прва лига)

15 утакмица        10 голова

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана