Награђени успјеси, уложени труд и петице

Бранкица Смиљанић
Награђени успјеси, уложени труд и петице

Бањалука - “Светосаваска награда” нама ученицима значи много јер је то признање за све петице, труд и рад уложен у стицање знања али и подстрек за даљи рад.

Овим ријечи углавном су се могле чути јуче од 29 најбољих ђака основних школа које је поводом школске славе Светог Саве наградио градоначелник Игор Радојичић .

На свечаности у  вијећници Банског двора најбољи основци добили су по 150 КМ, ДВД и књигу “Бојење времена”, аутора Саше Гашића, те ЦД “Српски просвјетитељи”, који је припремило Српско просвјетно и културно друштво “Просвјета”.

Радојичић је рекао да је Градска управа на овај начин жељела да награди оне који су остварили најбоље резултате у области образовања основаца.

-  Ово је мали подстицај да ђаци наставе са остваривањем одличних резултата, да од њих као најбољих основаца сутра добијемо најбоље средњошколце, па онда најбоље љекаре, инжењере, политичаре - казао је Радојичић.

Казао да је и ове године град издвојио 1,5 милиона КМ за најбоље ђаке и студенте стипендије по основу успјеха, социјалног статуса и дефицитарна занимања.

Осмијех са лица није скидала ученица деветог разреда ОШ “Змај Јова Јовановић”, Ања Бера која је добила “Светосавско признање”.

- Веома ми је драго што сам добила награду која је признање за мој труд и рад у школи.  Желим да  захвалим граду и градоначелнику који су ми на овај начин дали подстицај да наставим да остварујем добре резултате као и до сада - казала је Бера.

Једна од награђених је и  ученица деветог разреда ОШ “Јован Дучић”, Јована Павловић

- “Светосавска награда” је доказ да сам успјела у ономе што је жељела а то је да се докажем учењем и стеченим знањем. Срећна сам и задовољна  што сам добила признање - рекла је Павловићева. 

Награђени ученик осмог разреда Основне школе “Георги Стојков Раковски”, Јован Бркић рекао је да му је “Светосавска награда” веома важна.

- Циљ ми је да имам што већа постигнућа у математици и планирам да се даље образујем у том правцу. Ова награда је подстрек за даљи рад - казао је Бркић.

 

Добитници

Награде су добили: Јана Савић, Милица Хоптијан,  Јована Гојић,  Лазар Црљић,  Марија Гаврић, Марина Шкорић, Анђела Лакета, Јован Бркић, Валентина Аћимовић, Алекса Анђић, Анђела Буботић, Ања Бера, Лазар Лукач, Елена Ђукић, Јована Павловић, Уна Унчанин, Анђела Бановић, Љубиша Тодоровић, Лорена Пиљагић, Маја Мучаловић,  Драган Благојевић, Вељко Јованић, Јована Гајић, Ања Мучаловић, Сања Дивљак, Ана Глигоревић, Јована Ђурић, Меланија Томић и Василија Живковић.         

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана