На прољеће почиње градња пута кроз Мотике

Дејана Братић
На прољеће почиње градња пута кроз Мотике

Бњалука - Изградња пута од Петрићевца до Мотика ове године требало би да почне на прољеће, одмах по отварању грађевинске сезоне, саопштено је јуче из Градске управе.

Ријеч је о једном од највећих саобраћајних пројеката вриједном два милиона КМ чијом ће реализацијом мјештани добити саобраћајницу у дужини од  једног километра. 

- Ријеч је о првој фази изградње ове саобраћајнице у дужини од око 1,2 километра, на потезу од жутих зграда на Петрићевцу до објекта “Павловић турса” у Мотикама - рекао је начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

Он је додао да је пројектом предвиђена потпуна и свеобухватна реконструкције ове саобраћајнице, што, између осталог, подразумијева и изградњу комплетне комуналне инфраструктуре.

- Тренутно је у  току рјешавање имовинско-правних односа на овој дионици и са првим повољним временским условима увешћемо извођача у посао - казао је Сандић

Предсједник Савјета мјесне заједнице Петрићевац Зоран Савановић је раније рекао да је изградња нове саобраћајнице већ годинама била приоритет и да ће тај пут бити од изузетне важности за насеље и град уопштено.

- Људи који живе овдје већ 40 година кажу да је и тада стање било врло лоше. Најбитније је што се кренуло са те мртве тачке. Мјештани Петрићевца стално говоре о томе и то је главна тема ових дана - казао је Савановић.

Нагласио је да је реконструкција те улице од изузетног значаја за мјештане Петрићевца и да ће њеном реконструкцијом бити ријешен велики проблем.

Сандић је нагласио да ће, истовремено, почети и радови на изградњи централне саобраћајнице кроз Шарговац, Шарговачке улице, а према његовим ријечима, у  овом насељу ће бити реконструисано 900 метара саобраћајнице и уједно ће бити урађена фекална и оборинска канализација. Вриједност овог пројекта  износи око 950.000 КМ.

У овој години слиједи и наставак изградње Источног транзита, од Крфске улице до улице Гаврила Принципа у Обилићеву, у вриједности од милион КМ. У непосредној близини ове дионице биће изграђен тротоар на новоизграђеном дијелу источног транзита, који је пуштен у саобраћај прошле године, град ће за ове послове издвојити 310.000 КМ.

Зелени мост

У Одјељењу за саобраћај и путеве казали су да за ову годину планирају и завршетак радова на изградњи новог Зеленог моста али и почетак изградње новог моста у Топлицама.

- Процијењена вриједност новог моста у Топлицама износи око два милиона КМ, а очекујемо да кроз додатни буџетски захтјев буду одобрена средства и да у мају кренемо са јавном набавком, а у међувремену ћемо рјешавати имовинско-правне односе и радити на изради пројектне документације - рекао је  Славиша Сандић.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана