Могућа гријна сезона до 15. маја

А. Стојановић, И. Кардум
Могућа гријна сезона до 15. маја

Бањалука - Скупштина града прихватила је захтјев грађана и на актуелном часу разматрала могућност да сезона гријања у граду убудуће буде продужена до 15. маја, због ниских температура које годинама владају у мају. Захтјев је поднијела одборница Мирна Савић-Бањац, а он је наишао на подршку градоначелника Игора Радојичића.

- Овај приједлог звучи рационално, али треба га размотрити са техничког аспекта и видјети колико је “Еко топланама” потребно за ремонт између двије гријне сезоне - истакао је Радојичић.

Још је нагласио да ће додатних 20 милиона КМ предвиђених приједлогом ребаланса буџета, који се јуче нашао пред одборницима Скупштине града, бити уложено у низ пројеката, од којих су најзначајнији наставак уређења “паркића” и централне градске зоне, изградња моста у Српским топлицама и низ пројеката из области снабдијевања водом.

- Овај приједлог је резултат домаћинског пословања и суфицита у прошлогодишњем буџету, а дио средстава у износу од осам милиона КМ обезбијеђен је кроз кредитно задужење код Европске банке за обнову и развој (ЕБРД).  Кредит ЕБРД-а биће уложен у изградњу и реконструкцију водоводне мреже на ширем подручју града и наставак изградње “Црног врела”. Остала средства инвестираћемо у нову саобраћајницу која ће повезивати Лауш и Паприковац, реконструкцију и изградњу канализационе мреже на Лаушу, наставак изградње саобраћајнице у Пријечанима и многе друге  пројекте - рекао је Радојичић.

Првобитно планиран термин одржавања сједнице је помјерен због ванредне ситуације изазване поплавама у појединим насељима, а градоначелник је Скупштини поднио амандман на приједлог ребаланса да се милион КМ преусмјери за санацију штете од поплава.

Независни одборник у Скупштини града Мирна Савић-Бањац рекла је да ће увијек подржати пројекте који су значајни за становништво, али да се противи задуживању за такве пројекте.

- У реду је да та средства буду утрошена за оно за шта су намијењена, али то најчешће није случај. Стално се пролонгира отплата кредита и улази у нова задужења, а резултати нису видљиви на терену, јер сви пројекти касне - рекла је Савић-Бањац.

Нови одборник

Одборници су на почетку засједања градског парламента прихватили одлуку о додјели мандата Наташи Марић-Удовчић, која је након тога положила заклетву да ће радити у интересу грађана.

Марић-Удовчић је замијенила партијског колегу из СНСД-а Ненада Талића, који је именован за директора Јавне установе Спортски центра Борик.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана