Модерни пут на Петрићевцу испуњење дугогодишњег сна

Александар Стојановић
Модерни пут на Петрићевцу испуњење дугогодишњег сна

Након више година чекања и мноштва неиспуњених обећања, житељи улице Краља Александра Првог Карађорђевића у насељу Петрићевац коначно ће добити модерну саобраћајницу која ово насеље повезује са Мотикама.

У присуству великог броја мјештана градоначелник Игор Радојичић, заједно са представницима надлежних одјељења, јуче је озваничио почетак реконструкције дијела улице Краља Александра, у дужини од око 1,2 километра.

Проблемима са гужвом, рупама на путу и оборинским водама од “жутих зграда до објекта “Павловић турса” дошао је крај, а мјештани нису крили срећу јер је напокон почело испуњење њиховог дугогодишњег сна.

- Реализацијом овог пројекта биће ријешен проблем који нас мучи годинама. Очекујемо да ће изградња ове модерне саобраћајнице убрзати развој овог дијела града и да ће се овдје градити стамбени, привредни и продајни објекти - рекао је житељ ове улице Петар Мишан.

Он је захвалио надлежним институцијама што је послије много година почела реализација овог пројекта, те изразио наду да ће се након завршетка ове саобраћајнице наставити градња саобраћајне инфраструктуре према њиховим комшијама у Мотикама.

Градоначелник Игор Радојичић нагласио је да је ријеч о једном од највећих инфраструктурних пројеката у склопу циклуса “Бањалука се гради”.

- Ријеч је о реконструкцији око 1,2 километра пута ширине шест метара, са обостраним тротоарима, новом канализацијом и расвјетом. Ова нова, модерна саобраћајница не само да ће модернизовати овај дио града, него ће умногоме побољшати безбједност - рекао је градоначелник.

Он је нагласио да је припрема за овај пројекат урађена већ прије двије године, а да су прошле године обезбијеђена средства, међутим, неуспјела прва јавна набавка је разлог због којег су радови кренули нешто касније него што је планирано.

- Ова саобраћајница није значајна само за житеље ове улице, него и много шире, јер ће она у будућности представљати везу Петрићевца са Мотикама и Паприковцем, те ће знатно растеретити саобраћај према Универзитетском клиничком центру РС - навео је Радојичић.

Вриједност радова, који су повјерени предузећу “МГ минд”, износи око два милиона КМ, а рок за извођење је шест мјесеци.

Зелени мост

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић истакао је да нису оправдане критике опозиције на рачун кашњења радова на изградњи новог Зеленог моста.

- Истина је да је било кашњења, али у питању су многа процедурална питања на која нисмо могли утицати. На ове пројекте се чекало 40 година, па мислим да није проблем ако се касни неколико дана. Рок је 15. април и тренутно немамо захтјев извођача за продужење рока - нагласио је Сандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана