Mirko Ivanković prvi do Časnog krsta u Banjaluci

nezavisne.com
Mirko Ivanković prvi do Časnog krsta u Banjaluci

Banjaluka - Mirko Ivanković (25) iz Banjaluke pobjednik je bogojavljenskog plivanja za Časni krst, koje je danas održano na rijeci Vrbas u Banjaluci.

"Ovo je moje četvrto učestvovanje na ovoj manifestaciji. Vrbas i nije bio toliko hladan", rekao je Ivanković, istakavši da je srećan zbog nagrade koju je osvojio, jer je danas veliki praznik Bogojavljenje. "Svi smo danas moralni pobjednici" rekao je Ivanković i zahvalio se svim mladićima koji su  danas s njim plivali.

Za Časni krst u Banjaluci u rijeci Vrbas plivalo je danas 33 mladića. Prethodno je njegovo preosveštenstvo vladika banjalučki Jefrem u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci služio Svetu arhijerejsku liturgiju povodom velikog praznika Bogojavljenja.

Liturgiji su, osim velikog broja vjernika, prisustvovali gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i predsjednik Skupštine grada Zoran Talić.

Bogojavljenje je praznik posvećen krštenju Isusa Hristosa u rijeci Jordan, kada se javio Bog u sva tri lica - Bog Otac, glas sa neba koji je rekao "Ovo je sin moj ljubljeni. Njega poslušajte", Bog Sin - Hristos koji se krštavao i Duh Sveti, u vidu goluba koji je sletio na Hristovo rame.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana