Мирко Иванковић први до Часног крста у Бањалуци

nezavisne.com
Мирко Иванковић први до Часног крста у Бањалуци

Бањалука - Мирко Иванковић (25) из Бањалуке побједник је богојављенског пливања за Часни крст, које је данас одржано на ријеци Врбас у Бањалуци.

"Ово је моје четврто учествовање на овој манифестацији. Врбас и није био толико хладан", рекао је Иванковић, истакавши да је срећан због награде коју је освојио, јер је данас велики празник Богојављење. "Сви смо данас морални побједници" рекао је Иванковић и захвалио се свим младићима који су  данас с њим пливали.

За Часни крст у Бањалуци у ријеци Врбас пливало је данас 33 младића. Претходно је његово преосвештенство владика бањалучки Јефрем у Саборном храму Христа Спаситеља у Бањалуци служио Свету архијерејску литургију поводом великог празника Богојављења.

Литургији су, осим великог броја вјерника, присуствовали градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и предсједник Скупштине града Зоран Талић.

Богојављење је празник посвећен крштењу Исуса Христоса у ријеци Јордан, када се јавио Бог у сва три лица - Бог Отац, глас са неба који је рекао "Ово је син мој љубљени. Њега послушајте", Бог Син - Христос који се крштавао и Дух Свети, у виду голуба који је слетио на Христово раме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана