Mališani donijeli radost bakama i dekama

Ivana Kardum
Mališani donijeli radost bakama i dekama

Banjaluka - Dječje recitacije, zvuk harmonike, plesna tačka "Pahuljice", folklor, ali i posjeta Djeda Mraza juče su uljepšali dan korisnicima u Gerontološkom centru.

Povodom novogodišnjih praznika ova ustanova tradicionalno dočekuje učenike, a ove godine njihove korisnike zabavljali su đaci Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj".

- Želimo da brojnim aktivnostima uljepšamo dane stanarima centra. U te manifestacije spada i saradnja sa vrtićima i školama. Korisnici se posebno raduju školskim priredbama zbog vesele atmosfere i posebnog odnosa koji vlada između đaka i baka i deka. To su događaji koji se pamte i dugo prepričavaju - rekao je direktor Gerontološkog centra Vinko Lolić.

On ističe da posebno dobru saradnju imaju sa školama "Jovan Jovanović Zmaj", "Ivo Andrić" i "Georgi Stojkov Rakovski".

O značaju događaja za korisnike centra govori prepuna sala u kojoj su nastupali mališani, kao i brojne pozitivne reakcije.

- Uživali smo u društvu mališana i nadamo se njihovom ponovnom dolasku. Život u domu je inače upotpunjen brojnim događajima, na čemu smo zahvalni našem direktoru i ljubaznom osoblju - rekao je stanovnik centra Luka Popović.

Oduševljenje nisu krile ni bake, kojima, kako kažu, najviše prija druženje sa djecom.

- Priredba je bila odlična. Najviše volim da provodim vrijeme sa najmlađima, a đaci su priredbu izveli na originalan način - rekla je korisnica ustanove Rozalija Banjac.

Ona dodaje da s uživanjem provodi dane u domu, koji naročito prijaju nakon dugo godina samoće. Učenici kažu da na priredbu gledaju kao na humanitarni događaj i raduju se svakoj posjeti.

- Ovo je bila lijepa priredba, učiteljice su bile oduševljene, a bake i deke su uživale - rekla je desetogodišnja Milica.

Emilija iz trećeg razreda je kazala da joj se svidjelo kako su izveli priredbu i uljepšali dan korisnicima ustanove.

Ona je recitovala stihove "Voljela bih da mi baka bude zdrava, svježa, jaka. Da smisli još bajku neku za mene i moju seku".

Svečanost je uveličao zvuk harmonike, koju je svirao učenik šestog razreda Pavle Đekić. Njemu je posebno zadovoljstvo predstavljalo izvođenje solo pjesme "Rastanak".

- Drugari su plesali uz moje izvođenje pjesmica "Divna, divna" i "Dunje ranke", a pjesmu "Rastanak" sam izveo sam. Drago mi je što smo se potrudili i obradovali stanare doma - rekao je Pavle. Učitelji organizovanjem ovih manifestacija žele da djeca zavole humanitarni rad, a u tome ih podržava i direktorica.

- Već godinama imamo dobru saradnju sa Gerontološkim centrom, čemu se djeca zaista raduju. Dolazimo s ciljem da im uljepšamo dan, a mališane ovim učimo da budu humani i pomažu jedni drugima - rekla je direktorica škole "Jovan Jovanović Zmaj" Dijana Bogdanović.

Nova godina

Korisnike Gerontološkog centra u narednom periodu očekuje niz svečanosti.

- Povodom novogodišnjih praznika 3. januara našu ustanovu će posjetiti gradski tamburaški orkestar Zdravka Ćosića, a 11. januara će nam svirati proslavljeni muzičar Miroslav Režak - rekao je Vinko Lolić i dodao da će, kao i prethodnih godina, uz muziku organizovati i svečani ručak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana