Malim koracima do ljepšeg grada

Malim koracima do ljepšeg grada 27.02.2018 17:29 | Jelena Cvijanović

Banjaluka - Gradnja rampi za osobe sa invaliditetom, asfaltiranje puteva, postavljanje javne rasvjete, uređenje objekata i njihove okoline, samo su neki od projekata zahvaljujući kojima će uskoro biti olakšan život građana u 20 mjesnih zajednica.

Riječ o manjim infrastrukturnim projektima, a svaki od njih je vrijedan do 2.500 KM. Grad je prvobitno raspisao tender za male projekte u svih 57 mjesnih zajednica, koje su kandidovali mještani, ali je tender uspio samo u 20 slučajeva.

- Projekti će biti realizovani narednih mjeseci u 20 mjesnih zajednica, dok će za preostale projekte, u ostalih 37 mjesnih zajednica, tender biti ponovljen - istakla je načelnica Odjeljenja za opštu upravu Sanja Pavlović.

Ona je podsjetila da je grad lani prvi put izdvojio novac za sufinansiranje po jednog projekta iz svake mjesne zajednice, i to na osnovu prijedloga građana, odnosno njihovih savjeta. Za ove namjene iz gradske kase je izdvojeno 150.000 maraka.

Rješavanjem infrastrukturnih problema, kao što je javna rasvjeta, zadovoljni su predstavnici MZ Borik 1 i Čokorska polja.

- Ovo je bio jedan od naših prioriteta. Bolja osvijetljenost i bolja obilježenost saobraćajnih prelaza na Bulevaru vojvode Živojina Mišića bili su najvažniji zbog osnovne škole i vrtića koji su tu nalaze - rekao je predsjednik MZ Borik 1 Nikola Duvnjak koji je pohvalio to što će ovaj problem brzo biti riješen.

Predsjednik MZ Čokorska polja Boban Kosić je kazao da će javna rasvjeta poboljšati kvalitet života mještana.

 - Rasvjeta je jedini projekat koji smo ovom prilikom kandidovali i veoma smo zadovoljni, a nadamo se da će biti još ovakvih prilika - izjavio je Kosić.

Iz Savjeta MZ Nova varoš su često ukazivali na to da je dio Masarikove ulice neosvijetljen zbog čega prolaznike vreba opasnost. Ovim programom grada biće postavljena rasvjeta na parkingu i pješačkoj stazi kod zgrade u Masarikovoj 2, 4 i 6.

***********

Projekti za čiju realizaciju su izabrani najpovoljniji izvođači:

- "Primaprom" za sanaciju ograde oko OŠ "Sveti Sava" u MZ Lauš 1;

- "Građenje Đurić" za asfaltiranje kod objekta MZ u Karanovcu, izgradnju spomen-česme u Drakuliću, sanaciju puta u MZ Goleši, gradnju invalidskih rampi u ulici Kralja Petra Drugog Karađorđevića;

- "ABC Solution " za gradnju rasvjete u Masarikovoj ulici, obilježavanje pješačkih prelaza i poboljšanje rasvjete kod škola u MZ Borik 1, nabavka lampi za rasvjetu u  Rekavicama 1;

-"Bunić kompani" za čišćenje i odvoz otpada sa temelja i građevinske parcele srušenog vrtića u Vrbanji.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica