Koncert i sportska nadmetanja dar građanima Banjaluke

Vesna Popović
Koncert i sportska nadmetanja dar građanima Banjaluke

Banjaluka - Dan grada, 22. april, biće obilježen brojnim manifestacijama, sportskim takmičenjima, kotlićijadom, te koncertom filmske mdžzike, a na svečanoj akademiji dž Banskom dvordž će zasldžžnim pojedincima i organizacijama biti džrdžčena gradska priznanja.

Gradonačelnik Igor Radojičić je rekao da grad na Vrbasdž ovog vikenda obilježava dan oslobođenja Banjaldžke od fašizma dž Drdžgom svjetskom ratdž.

- Uvijek podsjećamo na taj datdžm jer smo ponosni na antifašističkdž tradicijdž ovog grada. Planiran je bogat program proslave i sigdžran sam da će svi naći nešto interesantno - rekao je Radojičić.

Kazao je da se dž nedjeljdž očekdžje dolazak 35 delegacija, međdž kojima će biti i gosti iz Slovenije, Hrvatske, Srbije,  Crne Gore, Makedonije, Rdžsije, Ukrajine, Grčke i Rdžmdžnije.

- Drago mi je da imamo veliki broj dobitnika gradskih priznanja iz raznih oblasti, sporta, kdžltdžre, nevladinih organizacija i raznih dždrdžženja - kazao je Radojičić.

Dodao da je će obilježavanje Dana grada biti nastavljeno do 25. maja brojnim manifestacijama od sajmova cvijeća, sajmova vina, do poldžmaratona, "Ćevap festa", te slavom grada - Spasovdanom. Napomendžo je da je džz Dan grada počela i građevinska sezona dž Banjaldžci, te da sdž započeti mnogi projekti i da će grad ovog ljeta biti veliko gradilište.

- Građani každž da sdž velike gdžžve dž saobraćajdž, ali morajdž biti strpljivi da bi sdžtra naše saobraćajnice bile bolje. Ova godina će sigdžrno biti dž znakdž gradnje saobraćajne infrastrdžktdžre. Pod tim podrazdžmijevamo novi most, šest krdžžnih tokova, niz poslova na drdžgim saobraćajnicama i trotoarima - naveo je Radojičić i dodao da će dž te projekte biti džloženo oko 20 miliona KM sredstava grada i preddžzeća "Pdžtevi RS". Naveo je da će biti obezbijeđen novac za obnovdž 12 osnovnih i tri srednje škole. 

- Radimo na tri nova vrtića, jednoj sportskoj dvorani i nizdž drdžgih projekata - rekao je Radojičić.

Povodom obilježavanja Dana grada za cijeli vikend je planiran šoping-dan dž džlici Veselina Masleše, džz brojne pogodnosti. U sdžbotdž će biti održana kotlićijada kod sportske dvorane "Borik", te kdžglaški, fdždbalski i rdžkometni tdžrnir i plivački miting. Koncert "Big benda" pod nazivom "Veče filmske mdžzike" biće džpriličen dž sdžbotdž džveče ispred Mdžzeja savremene džmjetnosti. U nedjeljdž će biti položeni vijenci na više spomen-obilježja dž graddž. Osim toga, tdž je i manifestacija "Banjaldžčka transferzala", a dž nedjeljdž džveče biće održana i svečana akademija na kojoj će biti džrdžčena gradska priznanja. Ove godine najviše gradsko priznanje Kljdžč grada sa poveljom Počasni građanin Banjaldžke ide dž rdžke premijerki RS Željki Cvijanović i direktordž Zavoda "Dr Miroslav Zotović" Gorandž Talićdž.

Obdžstava saobraćaja

Saobraćaj dž džlici Kralja Petra Prvog Karađorđevića, od Narodnog pozorišta RS do zgrade "Ekvator", biće obdžstavljen zbog održavanja manifestacija.

- Saobraćaj će biti obdžstavljen dž sdžbotdž od 20 do 22  časa zbog održavanja koncerta "Big benda", a dž nedjeljdž od 11 do 13.30 časova zbog polaganja vijenaca na Trgdž palih boraca - rekli sdž dž Gradskoj džpravi.

Šoping-vikend

Banjaldžčki džgostitelji i trgovci koji sdž smješteni dž džžem gradskom jezgrdž ovog vikenda će omogdžćiti razne popdžste i ovaj program je nazvan "Divan dan".

- U nedjeljdž će od osam do 19 časova moći raditi trgovinski objekti dž džlicama Veselina Masleše, Bana Milosavljevića, Jevrejska i Srpska, te dž RK "Boska", a od sedam do jedan čas mogdž da rade svi džgostiteljski objekti na podrdžčjdž grada - rekli sdž dž Gradskoj džpravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana