Kocić-Ćućić: Puno radimo na obnovi školskih objekata u Banjaluci

elta-tv
Kocić-Ćućić: Puno radimo na obnovi školskih objekata u Banjaluci

Banjaluka - Mi kontinuirano radimo na sanaciji školskih objekata na području grada Banjaluka. Rekla je ovo Radmila Kocić Ćućić, pomoćnik ministra za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u Vladi Republike Srpske, gostujući u emisiji Banjalučka hronika na Elta televiziji.

Ono što je trenutno aktuelno i što se kontinuirano provodi u ovom periodu, pred početak školske godine, je rekonstrukcija krova na školi Georgij Stojkov Rajkovski,  zatim područno odjeljenje Drakulić, škola „Aleksa Šantić", gdje ćemo takođe raditi sanaciju krova, sanaciju mokrih čvorova.  Zatim, u školama „Milutin Bojić" , „Dostitej Obradović", kao i sanaciju kotlova, koju ćemo raditi u Zalužanima, u školi „Jovan Dučić". Sličnu sanaciju ćemo raditi i u Krupi na Vrbasu. Imamo predviđenu i sanaciju koncertne dvorane u Muzičkoj školi", rekla je Kocić – Ćućić, naglašavajući da će u narednih nekoliko dana biti raspisan novi javni poziv za dogradnju OŠ „Branko Radičević" na Starčevici. 

Mnogo se pričalo o stanju u kojem se nalazi krov Tehničke škole. I to bi uskoro trebalo biti riješeno, ističu u resornom ministarstvu.

„U rješavanje problema Tehničke škole uključio se i grad Banjaluka. Za to smo intervenisali već nekoliko puta, prvenstveno preko programa UNDP – a, kada je saniran dio te škole. Očekujemo da i oni sami preko novog zakona i novog računa posebnih namjena, koji će gradovi biti u obavezi da otvore za svaku školu, tako da će sigurno moći da ulože dio u rekonstrukciju objekta, jer to je jedan od najvećih objekata u Bosni i Hercegovini", dodaje pomoćnik ministra. 

Osim sanacije školskih objekata, roditelje posebno raduje prošireni program u Osnovnim školama.

 „Roditelji nas zovu i pitaju hoćemo li imati produženi boravak u Osnovnim školama i naredne školske godine. Hoćemo, imaćemo produženi boravak. Mi oko 1.500 djece u gradu Banjaluci imamo uključeno u produženi boravak. Imamo jutarnje čuvanje, koje se takođe organizuje u Osvnovnim školama, ali smatramo da tu djeca kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme, ali imaju i organizovanu pripremu za nastavu. Možemo da obradujemo, dakle,  naše roditelje, i ove godine ćemo imati prošireni program u našim školama", dodaje Kocić – Ćućić.

Gostujući u Banjalučkoj hronici Elta televizije, Radmila Kocić Ćućić je naglasila da je u vezi otvaranja računa posebnih namjena  u srednjim školama, ovo ministarstvo poslalo  urgenciju lokalnim zajednicama, kako bi što prije izvršili ovu zakonsku obavezu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana